De 4 nieuwste LinkedIn-updates op een rij.

30 augustus 2022
Crowdmedia

Nieuwe socialmediaplatformen als BeReal en Poparazzi schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar ook oude kanalen blijven zich in razend tempo ontwikkelen en komen continu met nieuwe updates of features. Zo heeft LinkedIn onder andere de ‘deelfunctie’ aangepast en kun je nu zien wie je nieuwsbrief leest. Maar is er meer. En laten wij nou zo lief zijn om de laatste LinkedIn-updates voor jou op een rijtje te zetten. ❤️

LinkedIn is hét netwerkplatform onder de socialmediakanalen. Professionals maken gebruik van elkaars (zakelijke) netwerk. Ook helpt het platform onder andere bij het vinden van een baan, freelance werk, klanten of potentiële partners. Voor wie denkt dat LinkedIn verleden tijd is: no way! Het platform telt rond de 740 miljoen(!) gebruikers en blijft groeien. Wist je dat er elke seconde twee nieuwe accounts worden aangemaakt? Genoeg redenen om zichtbaar te zijn en op dit platform en je in te lezen in de nieuwste updates.

Nieuwe deeloptie.
Een belangrijke functie op LinkedIn is het delen van berichten. Je kunt ervoor kiezen om het bericht te delen op je tijdlijn, zodat al je LinkedInconnecties het bericht zien óf je kan het in een privébericht doorsturen. Daarnaast kun je er nu voor kiezen om de post ook te delen op andere socialmediakanalen. Druk op de deelknop onder het bericht dat je wilt delen. Je krijgt dan gelijk een voorbeeld van de post op je beeldscherm. Via de knop ‘Iedereen’, kun je kiezen op welke manier je het wilt delen. Hier verschijnt ook de optie om het bericht te delen op andere socialmediaplatformen, zoals Twitter.

Voeg je ervaringen toe.
Maakte je een wereldreis, een carrièreswitch of was je voor een periode mantelzorger? Sinds kort kun je al deze carrièreonderbrekingen weergeven op LinkedIn. Ga naar je profiel en klik op ‘Profielonderdeel toevoegen’. Onder het kopje ‘De kern’, vind je de optie om carrièreonderbrekingen toe te voegen. Er zijn dertien verschillende opties om uit te kiezen en je kunt ook de periode, locatie en een beschrijving toevoegen. Zo wordt duidelijk waarom je een bepaalde periode niet gewerkt hebt. Volgens een onderzoek van LinkedIn blijkt dat 51% van de werkgevers eerder contact opneemt met een kandidaat als er meer context staat over periodes waarin niet werd gewerkt. 

Nieuwe contactupdates.
Waar we eerder de contactgegevens alleen onder het kopje ‘info’ konden vinden, staan ze nu direct op je homepagina. Nóg makkelijker connecten, dus. En wist je dat je een call to action kunt toevoegen bovenaan je persoonlijke profiel? Dat is een link met een eigen tekst. Denk bijvoorbeeld aan een specifieke landingspagina of een interessant artikel. Hiervoor moet je wel de creatormodus activeren, een verstopte optie achter je persoonlijke profiel. Door deze modus te activeren krijg je beschikking over een aantal tools. Hoe je dat doet? Heel makkelijk! Check het hier.

Zien wie je nieuwsbrief leest.
Het is al een tijdje mogelijk om een nieuwsbrief te verspreiden vanuit je bedrijfspagina of je persoonlijk-profiel. LinkedInleden kunnen zich hierop abonneren, zodat ze op de hoogte blijven van jouw laatste nieuws of updates. Je kon al zien hoeveel mensen je nieuwsbrief volgen, maar nu ook wié dat zijn. Handig om te weten als je een nieuwe nieuwsbrief gaat schrijven. ✍️ Zijn het mensen die jou persoonlijk kennen of zijn ze geïnteresseerd in een bepaald onderwerp? Met deze nieuwe update kun je jouw lezers analyseren en inspelen op deze doelgroep.

LinkedIn blijft groeien en nieuwe updates zullen ons nog vaak om de oren vliegen. Houd ons of de blogs van Corinne Keijzer goed in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates.