5 Instagram updates die je niet mag missen.

30 augustus 2022
Crowdmedia

Socialmediakanalen ontwikkelen zich razendsnel. Het is soms lastig bij te benen. 🏃🏽 De updates of nieuwe features vliegen je om de oren. Ook Instagram is de laatste tijd losgegaan. Weer een andere button, een nieuwe layout en een extra functie op Reels. Daarom zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje. Wel zo handig, toch?

Verticale content in je feed.
Het is je vast niet ontgaan. Instagram is aan het testen met een nieuwe interface, waarin de content op je tijdlijn nu verticaal zichtbaar is in plaats van het oude vertrouwde IG-vierkant. Het platform gaat zo steeds meer op TikTok lijken.

Ondanks dat TikTok zo geliefd is bij veel mensen, zien gebruikers het op Instagram toch graag anders. De app kreeg veel kritiek over zich heen, van onder andere Kim Kardashian en Kylie Jenner. “Make Instagram Instagram again, stop trying to be like TikTok,” is hierin de rode draad. Door de overvloed aan kritiek gaat Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, terug naar de tekentafel met zijn team. Voor nu staan de plannen dus nog even on hold, maar Adam geeft aan dat ze niet kunnen achterblijven met alle ontwikkelingen. We’ll keep u posted!

Posts inplannen in de app.
Goed nieuws voor de Instagramfanaten onder ons: we kunnen binnenkort waarschijnlijk content inplannen in de app zelf. Zo kun je vooraf je tijdlijnpost, Story of Reel inplannen, zonder daarvoor een externe tool te gebruiken. Quick and easy, alles op één plek. Een verademing voor marketeers en influencers. De functie is nu nog niet beschikbaar, maar het lijkt erop dat dit niet lang meer zal duren.

Test: Instagram Notes.
Momenteel is Instagram aan het testen met de nieuwe functie Instagram Notes. Deze functie zorgt ervoor dat je je ideeën met meerdere vrienden tegelijk kan delen, zonder ze allemaal apart een DM te moeten sturen. Zo kun je het delen met de mensen die je volgt óf je lijst met beste vrienden selecteren.

Nog een test: elke video wordt een Reel.
Instagram focust zich steeds meer op videocontent. Om de video-ervaring van gebruikers te verbeteren en makkelijker te maken test het platform met deze nieuwe functie. Elke video die je op je tijdlijn plaatst zal automatisch als Reel geplaatst worden. Dit betekent dat de optie om je video alleen met je volgers te delen, er niet meer zal zijn. Je video zal automatisch terechtkomen in het algoritme van Reels.

Nieuwe functie Reels: dual.
Instagram gaat op veel vlakken TikTok achterna, maar soms zijn ze hen ook voor. Zoals met deze nieuwe functie voor het maken van Reels. Je kunt nu namelijk tegelijkertijd filmen met je front en backcamera. Voor de kenners: het is vergelijkbaar met BeReal, maar dan in videovorm. Deze mogelijkheid bestaat nog niet op TikTok, dus Instagram scoort hier punten mee.

Zo, je bent weer bij, maar dit is slechts het tipje van de sluier. Elke maand komt Instagram met nieuwe updates of features. Wil je niks missen? Houd dan vooral deze website in de gaten, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom Instagram.