5x mooie Corona initiatieven.

18 maart 2020
Campagnes

De hele dag lamlendig op de bank hangen, series kijken die je al duizend keer hebt gezien, en video’s voorbij zien komen van de zoveelste influencer die wat wilt zeggen over het Coronavirus is ook niet alles. Premier Rutte eindigde maandag zijn toespraak met ‘Let een beetje op elkaar’.

De Coronacrisis brengt veel angst met zich mee, maar Nederland is massaal bezig om elkaar te steunen in deze moeilijke tijd: van doneren aan de voedselbank tot bellen met ouderen. De mooiste initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond.

Dit is een klein overzichtje van de leukste initiatieven die wij tegenkwamen:

Oppassistent gezocht?

In samenwerking met het UMCG en Martini Ziekenhuis zette vijf Groningse studenten afgelopen week Oppassistenten op. Via deze website koppelen zij zorgstudenten aan zorgverleners die een oppas nodig zijn. Want de zorg draait gewoon door, ondanks de scholen dicht zijn.

Lees meer via deze link.

Horeca to the rescue

Nadat horecaondernemers te horen kregen dat ze hun deuren moesten sluiten besloten velen van hen om producten te doneren aan de Voedselbank. Dankzij hamsterend Nederland kampt de Voedselbank met veel tekorten, dus de donaties zijn zeker een steuntje in de rug. Mocht je zelf iets willen bijdragen kan je terecht op de website van de voedselbank, daar vind je berichten over wat er het hardst nodig is.

Oude mensen helpen

Ook het Rodekruis wil graag wat betekenen in deze hectische tijd en heeft daarom een platform opgestart waar mensen zich kunnen aanmelden om te helpen in de buurt. Dit kan zijn om mensen te helpen met klusjes als boodschappen doen, of om te checken of Jan nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Meld je ook aan bij het Rode Kruis!

Ook bieden veel mensen zelf hun hulp aan via social media en worden er lokale initiatieven opgezet onder de hashtag #coronahulp of in Facebookgroepen genaamd ‘Coronahulp [stad]’

Ga de strijd aan met eenzaamheid

De ouderen moeten nog meer uitkijken met fysieke contacten dan de jongeren, maar dit brengt helaas ook eenzaamheid met zich mee. Veel bijeenkomsten kunnen door het Coronavirus niet doorgaan. Met de Zilverlijn en Schrijfmaatje van het Ouderenfonds hoeven veel ouderen zich niet alleen te voelen. Het ouderenfonds brengt ouderen middels deze initiatieven in contact met een schrijfmaatje of een luisterend oor.

Wil jij ook een goed gesprek bieden of een schrijfmaatje zijn? Dat kan via deze link

Sportscholen dicht? Geen excuus

Tot minimaal 6 april zijn alle openbare gelegenheden gesloten, dat betekend dus ook; geen halters liften in de sportschool. En deze situatie vraagt om creatieve oplossingen. Zo zijn er meerdere sportscholen die hen attributen bij mensen thuis brengen zodat ze alsnog kunnen trainen. Zoals deze sportschool uit Friesland

Studio Elements Leeuwarden on tour met de fitnessbus

Door het Corona virus zijn wij helaas ook gesloten, maar daarvoor hebben wij een creatieve oplossing bedacht!De Fitness bus!Wij brengen materialen rond bij onze members zodat zij thuis kunnen trainen. Daarnaast verzorgen we:- Workout schema's- Live trainingen- Online seminars over leefstijl en vitaliteitBen jij geen member van Studio Elements maar wil jij toch mee doen met effectieve thuis workouts?Houd onze pagina dan in de gaten voor effectieve workouts en informatieve seminars!#workout #corona #coronavirus #staythefuckhome #stayhomechallenge #homeworkouts #homegym #thuistrainen #thuisworkout #fitness

Geplaatst door Studio Elements gezondheid en fitness op Maandag 16 maart 2020

Maar ook veel online-lessen worden aangeboden vanuit sportscholen en yoga-studios. Dus, geen excuus voor die summerbody 2020!

Wij worden blij van deze mooie initiatieven en hopen toch stiekem dat ondanks de verschrikkelijke reden, dit Nederland weer wat dichterbij elkaar brengt. (Maar voorlopig op een afstandje hoor).