#DOESLIEF.

25 november 2020
Campagnes

Campagnes die een goede dosis aandacht trekken en impact op de maatschappij maken, daar houden wij van! Wist je dat er twee jaar geleden 146.571 scheldtweets met het woord ‘kanker’ zijn getweet? En wist je dat jaarlijks 8% van de ov-medewerkers bespuugd en getreiterd wordt? Tijd om actie te ondernemen. SIRE bedacht een crossmediale campagne met een simpele, maar oh zo krachtige boodschap: #DOESLIEF. 🤗

We zijn met z’n allen soms best onaardig tegen elkaar; kijk maar eens goed om je heen. En door social media zien we dat nu duidelijker dan tien jaar geleden. Het gebeurt helaas dagelijks en vaak zonder dat je het doorhebt. Kun jij een paar situaties opnoemen? SIRE kent er meer dan genoeg: haatberichten op social media, voordringen, bumperkleven, scheidsrechters die uitgescholden worden, het negeren van de caissière, iemand niet voor laten gaan in het verkeer en geluidsoverlast. En zeg nou eerlijk, zijn we hier niet allemaal een beetje schuldig aan? 🤷🏼‍♂️

De kracht van simpel.
Het campagneconcept is een hele slimme combi van zowel bewustwording als een laagdrempelig handelingsperspectief, binnen één krachtige en simpele pay-off. Er wordt niet veel gevraagd in de campagne, alleen dat iedereen wat liever tegen elkaar doet. Een simpele boodschap, dát is de kracht. Om het bereik van de boodschap zo groot mogelijk te krijgen, heeft SIRE doelbewust gekozen voor een crossmediale campagne. Dit houdt in dat er meerdere mediakanalen worden ingezet voor één marketingcampagne, zowel online als offline. 

De meeste persaandacht ever!
Op internet, op straat, in dagbladadvertenties, op de radio, in de bioscoop en in korte tv-spots liet SIRE op een neutrale toon de harde cijfers spreken. Op zoveel mogelijk relevante momenten. Nooit eerder kreeg een SIRE-campagne zóveel persaandacht! En eigenlijk alleen maar positieve aandacht. Acht op de tien Nederlanders heeft de campagne gezien en gaf aan dat de campagne echt effect heeft gehad. Op 7 maart 2019 was er een DOESLIEF-dag. Op deze dag reageerde SIRE de hele dag op haatberichten op social media met, je raadt het al, #DOESLIEF. 

Da’s lief. ❤️
De campagne heeft écht veel losgemaakt in de maatschappij: groei in bewustzijn en de hoge intentie tot gedragsverandering. De campagne was overal te zien en te horen. Ook won de campagne niet één, niet twee, nee ook geen drie, maar dertien awards. Wow! En momenteel is #DOESLIEF genomineerd voor de Gouden Zaag 2020. Dus zeg jij ook #DOESLIEF tegen pestkoppen, bumperklevers, korte lontjes en herrieschoppers? Ja, toch? #daslief #spreadtheword.