Bewust spelfouten maken.

01 maart 2018
Contentmarketing

What?! Ja echt, het wordt gedaan. Sommigen zijn ervan overtuigd dat het bewust maken van spelfouten goed is voor SEO-doeleinden. ‘Klanten zoeken toch ook op verkeerd gespelde woorden? Ook zij moeten de pagina kunnen vinden’. Maar, Google wordt steeds slimmer en begrijpt ondertussen echt wel wat je bedoelt met “katten bakken”.

Google is watching you
Iedereen zoekt weleens op verkeerd gespelde woorden, maar om dat nou over te nemen in je webteksten… Het staat niet alleen slordig, het levert ook nog eens veel minder conversie op. Als jouw website vol staat met spelfouten, denkt Google zelfs dat de website van lage kwaliteit is. Pas dus op, want ze hebben je heus wel in de gaten.

Meer of minder?
Het gaat niet om de hoeveelheid bereik. Meer is niet altijd beter. Het gaat erom dat je met de juiste content de juiste mensen bereikt. En het liefst ook nog op het juiste moment. Negeer die gekke trucjes, tooltjes, foefjes en kunstjes. Zorg er vooral voor dat je merk goed naar voren komt en dat je content goed aansluit op je doelgroep.

Voor wie schrijf jij?
Schrijf voor je fans! Niet voor Google. Wanneer jij je doelgroep goed voor ogen hebt, kun je relevante content voor hen schrijven. Prop je teksten niet vol met zoekwoorden. Google ziet dat zelfs als spam. Schrijf gewoon wat je wilt vertellen en vooral wat de doelgroep van jou wilt horen. Een leuk extraatje: je komt vanzelf hoger in Google. Want als jouw content goed door mensen wordt ontvangen, is dat je beloning.

Benieuwd naar hoe je fouten in je tekst kan voorkomen? Lees dan ons vorige blog. Wil jij graag spelfouten voorkomen? Download dan ons witpapier.