
He’s done it again! Rapper Snelle scoorde opnieuw een enorme hit! Je weet wel, dat liedje over een jongen die ‘smoorverliefd’ werd op een meisje? Bingo! In eerste instantie denk je dat het nummer uitsluitend over verliefdheid gaat, maar het gaat veel dieper dan dat. Het is een plaat met een dringende boodschap. ‘Smoorverliefd’ maakte deel uit van de spraakmakende campagne van Interpolis ‘Laat je telefoon je hart niet breken.’
Verzekeringsmaatschappij Interpolis is zéker geen newbie in de marketingwereld. In het verleden lanceerde het bedrijf verschillende ijzersterke campagnes, die je bijna niet gemist kunt hebben! Wel gemist? Check ze dan nog even, want ze waren ‘glashelder’. Anyway, dit keer zette Interpolis een slimme en strategische stap om hun jongere doelgroep te bereiken: een samenwerking met Snelle. Deze stap zorgde niet alleen voor een nummer 1-hit, maar richtte zich ook op een maatschappelijk probleem. Een probleem dat grofweg vijftien jaar geleden nog niet bestond, maar nú zoveel ongelukken veroorzaakt. Sad, but true.

77,6% van de jongeren tussen de 14 en 17 jaar zit tijdens het fietsen namelijk als een zombie naar hun smartphone te kijken. Zelfs de kramp in hun duim van het scrollen, houdt ze niet tegen. Reden genoeg voor Interpolis om de handen ineen te slaan met Snelle en WeFilm om zo die cijfers naar beneden te trekken. De grote uitdaging lag bij het bereiken van de jonge doelgroep. Jongeren tussen de 14 en 17 jaar zijn toch best wel een beetje rebels. Een appverbod en de kans op een boete schrikt hen niet zomaar af. Een uitdaging voor Interpolis? Zeker. Een onmogelijke uitdaging? Zéker niet! Want Interpolis heeft het weer geflikt! Er ontstond een indrukwekkende campagne die de aandacht trok van de jongeren en de rest van Nederland! De campagne bestond uit drie onderdelen:
- PhoNo-app;
- Snelle;
- Competitie.
‘Laat je telefoon je hart niet breken’ is een opvolger van de in 2017 gelanceerde campagne ‘Rij mobielvrij’, gekoppeld aan de AutoModus-app. In die campagne lag de focus op het voorkomen van afleiding door smartphonegebruik achter het stuur. Dit keer lag de focus op het voorkomen van afleiding door smartphonegebruik op de fiets. De pay-off trekt gelijk de aandacht. Het is aangrijpend én het wekt interesse op. Maar de combinatie van de drie bovenstaande onderdelen, hoe zat dat ook alweer?
1. #PhoNo
De app helpt jongeren om op een leuke en waardevolle manier mobielvrij te fietsen. Klinkt interessant, toch? Dat is het ook zeker! Voor iedere minuut waarin mobielvrij wordt gefietst, kunnen punten gewonnen worden. Deze punten zet Interpolis om in euro’s, om vervolgens te doneren aan Stichting De Noordzee. De jongeren hebben het goede doel zelf uitgekozen. Megaslim én een goede motivatie. Voor een groot bereik van de boodschap is meer nodig dan alleen een app. Het is tijd voor een voltreffer!
2. Snelle
Snelle was de kers op de taart. Hij kon de boodschap écht overbrengen. Interpolis en WeFilm vroegen Snelle om een nummer te schrijven met de gevaren van mobielgebruik op de fiets als onderwerp. Op een bescheiden manier, zodat de boodschap niet té overduidelijk was. Snelle ging persoonlijk met jongeren in gesprek. De input gebruikte hij als inspiratie en zo knalde hij de lyrics van ‘Smoorverliefd’ eruit. De plaat was nog geen twee dagen gelanceerd en BOOM: 1 miljoen streams en de eerste plaats in de top 50!

3. Competitie
Iedereen houdt wel van een beetje competitie, toch? Daarom werd dit ook in de strategie gegooid. Nou, niet zomaar gegooid, hier is obviously goed over nagedacht! Door de app te downloaden, konden de jongeren één van de drie exclusieve optredens van Snelle in de klas winnen! Hoe tof? En hoe slim aangepakt?!
Impact
De campagne trok aandacht, zorgde voor bewustwording en maakte deel uit van het tackelen van een maatschappelijk probleem. Op een hele slimme en strategische manier zette Interpolis wederom een campagne neer die staat als een huis! De impact was groot:
- 1 miljoen streams;
- Een weekend lang #1 trending op YouTube;
- Eerste plek in de top 50;
- Na zes weken 20.000 downloads van de PhoNo-app.
De campagne was vooral gericht op het jonge publiek en er zijn nu enorm veel jongeren die mobielvrij fietsen. Maar fiets jij eigenlijk mobielvrij? Het zou toch awesome zijn als iedereen dat zou doen? Wij gaan deze uitdaging aan! Jij ook? GO! 🚴🏼