Binden en Boeien voor Zwolse theaters.

Een knaller van een contentshow.

Wat is jouw eerste associatie bij het woord theater? Grote kans dat je denkt aan muziek, dans, musical, toneel of cabaret. Binnenkomen in een foyer vol verwachtingen, gezonde spanning en een cocktail van parfum. En dan in zo’n rode, pluchen stoel wachten tot het zaallicht uitgaat en de voorstelling begint… Maaagisch! Maar bij Zwolse theaters is veel meer mogelijk dan dat, ook op zakelijk gebied. Aan ons de taak om de show te stelen bij de zakelijke doelgroep.

De coulissen uit.

Volgens Zwolse theaters is het theater een plek die zorgt voor inspiratie, activatie en verbinding met de mensen om je heen. Wat je in het theater beleeft, neem je mee naar huis, naar je vrienden, collega’s, familie en de maatschappij. Het theater verbindt en boeit. Daarom is het de ideale locatie voor personeelsfeesten, vergaderingen, events en congressen. Veel bedrijven weten Zwolse theaters daarvoor gelukkig al goed te vinden. Tóch kan de veelzijdigheid van het theater wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom regisseerden wij een knaller van een contentshow op het digitale podium dat social media heet.

De kaart op.

“Hoe kunnen we het theater als verbindende locatie nóg meer op de kaart zetten bij de zakelijke doelgroep?” Met die vraag klopte Zwolse theaters bij ons aan. Over het antwoord hoefden we niet lang na te denken. We bedachten een contentformat met inspirerende, persoonlijke verhalen in de hoofdrol en ontwikkelden het concept. Het werd Binden en Boeien: een (video)podcast waarin niemand minder dan Rick Nieman praat met relaties en partners van Zwolse theaters. De gesprekken gaan over het binden en boeien van klanten, personeel én publiek. We kozen het gigantische podium van theater de Spiegel als filmset, met de prachtige, lege Mateboerzaal op de achtergrond. Jawel, jawel, mét rode, pluchen stoelen! De Zwolse acteur en rapper Frodeau zorgde elke aflevering voor een culturele toegift in de vorm van een spoken word, die hij ter plekke schreef. En geloof ons, in een volle zaal had ‘ie een staande ovatie gekregen.

Van idee tot oplevering.

Na de ontwikkeling van het concept, stortten we ons op de productie. Van callsheet tot crew en van animatie tot edit. Aan het eind van de rit leverden we vijf teasers en vijf volledige afleveringen van Binden en Boeien op. Ze zijn te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube en LinkedIn. Zwolse theaters publiceert de afleveringen in de periode van november 2021 tot en met juni 2022. Nieuwsgierig geworden? Snappen we. Bekijk de eerste aflevering met Marlies van Wijhe, CEO Koninklijke Van Wijhe Verf, hieronder! 👇

De cijfers (tot nu toe).

  • Stijging sitebezoeken
    239%
  • Bereik
    > 3.000
Yasser kan je er alles over vertellen.
yasser@crowdmedia.nl of 06 4211 0518