Een campagne op rolletjes met Rolbakkie.

Rock ’n Rolbakkie.nl.

Het is groen en het rolt door je tijdlijn. Rara, wat is het? Geen gein, het had zomaar onze campagne voor Rolbakkie kunnen zijn. Het hele jaar door hebben we de groene rolcontainers voor bedrijfsafval namelijk aan de digitale weg gezet. Hoe we zo voor miljoenen views zorgden? (Sc)roll en lees mee.

De vraag.

‘Jongens, vol is vol!’, roept die ene collega die altijd het potje prullenbak-op-de-werkvloer-Jenga lijkt te verliezen. Je kent de regels vast wel. Degene die zijn afval écht niet meer kwijt kan, moet de volle vuilniszak buiten in de container gooien. Als je het niet kent, dan heb je een fijne facilitaire dienst óf ben je de collega waar iedereen zich aan ergert. Wie de afvalafvoerrol buiten op zich neemt? Rolbakkie natuurlijk, voor al uw bedrijfsafval. Van groen tot glas en van een kliko per maand tot een container per dag. Sluit online een abonnement af dat past bij jouw bedrijf en Rolbakkie verlost je van je afval. Aan ons de schone taak om Rolbakkie en haar bedrijfsafvalabonnementen aan de zakenman te brengen. Of zakenvrouw, het is immers 2021.

“Hoe vergroten we de merkvoorkeur bij onze doelgroep?”

Onze aanpak.

Wie de hoofdrol pakte? Rolbakkie natuurlijk en wel met een rollende ‘r. Te pas en te onpas rrrolden we ‘t groene bakkie in beeld bij ondernemend Nederland. Eigenaren of werknemers die een bedrijfsafvalinzamelaar kiezen in de horeca, winkels of op kantoor om precies te zijn. De bak komt zo vaak in beeld dat het nét niet irriteert, maar de doelgroep aan het eind van het jaar bedrijfsafval wél associeert met Rolbakkie.nl. Of andersom. Kortom, we besloten gebruik te maken van de kracht van herhaling. Het plan was om in 2020 vier keer een touch-tell-sellcampagne in te zetten via Facebook en LinkedIn. Elke keer met net even andere content. Wie roet in het eten gooide? We noemen geen namen maar corona komt aardig in de buurt. Flexibel als we zijn pasten we de planning aan om alsnog twee tot drie keer de digitale buhne te pakken. Kat in ‘t vuilnisbakkie! De opbouw van de campagnes? Geen poespas in de touchfases, want dan rolt er tegelijkertijd een radiocommercial door de ether: ‘Rrrolbakkie.nl’. 🎶 Diezelfde commercial zetten we met een fijn video-jasje op de tijdlijn van de doelgroep. Herhaling, herhaling, herrr… juist. Onder de bezielende leiding van een flinke dosis woordspelingen pronken de voordelen in de tellfases. Tot slot sporen we de doelgroep aan via retargeting in de sellfases zo’n groene rakker te bestellen. Iedereen klaar? Rollen maar!

De uitwerking.

Tijd om de boel aan het rollen te krijgen! We ontwikkelden een stijl die je van mijlenver herkent met een basis van drie elementen. Een achtergrond zo oranje als het logo, witte tekst met heel veel r’en en natuurlijk zo’n kek groen Rolbakkie. Zeg nou zelf, dan is er geen ontkomen meer aan. Die bak moet rollen en wel in elke advertentie. Gewoon in een link-ad of dwars door een carrousel. Die groene rakker op wielen hielden we net als die rollende r continue in beweging. Voeg daar een overdosis aan woordspelingen aan toe en klaar is case.

Het resultaat.

Met je bakkie miljoenen keer in beeld? Be careful what you wish for. De campagne leverde bijna 5 miljoen weergaven, 11 duizend landingen en een CPC van € 3,26 op. Een dikke 1 miljoen mensen bekeken een kwart van een video wat een uitkijkpercentage van 21% opleverde. Geloof ons, dat is niet voor de poes. Een campagne waarin we de kracht van herhaling combineerden met onze voorliefde voor woordgrappen. Wat wil een marketingmens nog meer?

De cijfers.

  • Bereik
    4.831.669
  • Klikken
    11.027
  • Uitkijkpercentage
    21%
Stan kan je er alles over vertellen.
stan@crowdmedia.nl of 038 750 34 93