

Ready to revamp the student housing system at the University of Twente? Nou en of. Op een vraag als deze zeggen we nooit nee, dus mixten we een flinke contentmarketingcocktail voor De Veste van Vechtdal Wonen. Shake je mee?
De vraag.
Stel, je gaat studeren aan de Universiteit Twente en je hebt een kamer nodig. Dan is het vinden van een plek voor je bed geen peulenschil. En ben je als internationale student op zoek naar woonruimte in Enschûhdéé, dan is het al helemaal zoeken naar een speld in een hooiberg. Want veel Enschedese studentenhuizen weten niet hoe fijn een mix van culturen onder één dak kan zijn. Eeuwig zonde, vond woningstichting Vechtdal Wonen. Zij regelen vanuit hun vestiging De Veste de studentenhuisvesting op de campus van de Universiteit Twente. Waar de ene student na de eerste hospi de uitverkorene is, blijft de ander nog lang dakloos. Soms heeft dit te maken met de achtergrond, cultuur of het karakter van de student. Genoeg reden voor De Veste om de boel flink op te schudden in Twente. Samen met Anniek van Docmerk ontwikkelden ze het knappe concept #culturalcocktail. Een concept dat studenten bewust maakt van de huidige situatie. Maar dat ook aanzet tot het vergroten van de inclusiviteit en diversiteit in studentenhuizen. Of wij daar een bewustwordingscampagne omheen kunnen bouwen met UT-studenten als doelgroep? Say no more!
Onze aanpak.
Bewustwording creëren heeft nogal wat voeten in aarde. Maar elke stap in de goede richting is er één. Onder dat motto startten we in september met de allereerste contentcampagne van #culturalcocktail. Eentje met UT-studenten in de hoofdrol, in stijl van #culturalcocktail en met De Veste als afzender. Het doel van de content? Dat studenten zichzelf afvragen in hoeverre zij openstaan voor mensen buiten hun comfortzone. Wat in elk geval in hun comfortzone zit? Instagram. Het is niet alleen één van de digitale plekken waar de doelgroep uren vertoefd, maar ook de ideale plek om hen op een laagdrempelige en efficiënte manier kennis te laten maken met #culturalcocktail. Om de juiste impact te creëren, ontwikkelden we een mix van informatieve, interactieve en vermakelijke content die we in tien weken tijd serveerden aan de doelgroep.
De uitwerking.
Proeven van voor jou onbekende keukens, een taal leren die je nog niet kent of muziekgenres ontdekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Of dit allemaal gewoon in je eigen studentenhuis in Enschede kan? Jazeker. Met interactieve quizzen, informerende carrousels en entertainende Reels namen we de doelgroep mee in de voordelen van een gemixt studentenhuis. Alles in English, of course. Als kers op de campagne, maakten we een reeks Reels met UT-studentenreporter Daphne in de hoofdrol. De Braziliaanse studeert al drie jaar in Enschede en weet als geen ander hoe leuk een cocktail van culturen kan zijn. Tijdens een zomers foodfestival van De Veste vroeg ze haar medestudenten het hemd van ’t lijf over #culturalcocktail en alles wat daarbij komt kijken. Om de campagne echt af te maken, zetten we 10 snippets in van ‘Campus Cribs’. Deze fijne film geeft een kijkje in de keuken van een gemixt studentenhuis. Ideaal om in stukjes via Instagram te delen met de doelgroep.
Het resultaat.
We shook things up a bit, hoor! Al die culturalcocktailcontent werd namelijk 880 duizend keer door de doelgroep gezien. Zij gaven de content maar liefst 1.812 keer een tik in de vorm van bijvoorbeeld een like, reactie of pollreactie. De video’s behaalden een uitkijkpercentage van 2,18%. Met een benchmark van 0,5% is dat een behoorlijk sterke score. Kortom, een mooie eerste stap richting bewustwording bij studenten aan de Universiteit Twente.
De cijfers.
-
Weergaven880.301
-
Betrokkenheid1.812
-
Uitkijkpercentage2,18%