Kies de school die bij je past.

Een wervende contentcampagne.

Als brugpieper in spé komt er een moment dat je alleen of samen met je ouders een nieuwe school kiest. Lang niet makkelijk, want de keuze is reuze! Landstede Voorgezet Onderwijs heeft altijd een school die bij je past. Hoe tieners en hun ouders weten wat er te kiezen valt? Say no more. Als Landstede’s partner in contentcrime helpen we de doelgroep het hele jaar door met fijne contentmarketing. Een wervende openhuizencontentcampagne mag dan natuurlijk niet ontbreken. Serieus, daar wil je alles over weten.👇🏽

De vraag.

Hordes, legioenen, duizenden. Precies, heel veel tieners maken jaarlijks dé overstap naar het voortgezet onderwijs. Stuk voor stuk kiezen ze in groep 8 een nieuwe school. Woon je in de buurt van Zwolle? Dan heeft Landstede Voorgezet Onderwijs 17 opties voor je. Ze-ven-tien! Elke school met een eigen gezicht en aanpak. Zo is er altijd eentje die bij je past. Hoe je weet welke school op jouw lijf geschreven is? Een open deur misschien maar een bezoek aan een Open Huis helpt altijd. Digitaal dit jaar, iets met een pandemie. Aan ons de vraag om zoveel mogelijk basisschoolverlaters en hun ouders uit te nodigen voor één van de zeventien digitale Open Huizen.

“Hoe werven we basisschoolverlaters voor onze digitale Open Huizen?”

Onze aanpak.

Het contentmarketingfeest druist het hele jaar door. Niet gek dus dat we de afzender, de doelgroep en de kanalen al eerder bepaalden. Je weet wel, tijdens zo’n strategische préparty. Zo is ‘Kies de school die bij je past!’ de afzender van alle content die niet over één van de zeventien scholen gaat. Lekker helder en herkenbaar voor de doelgroep. Die doelgroep is er eentje van twee uitersten. Tieners in het laatste jaar van de basisschool en hun ouders die ze bijna uitzwaaien naar de middelbare. Het jonge spul zit officieel nog niet op social, maar het is geen geheim dat de meesten een paar profielen op zak hebben. Tijdens die strategische festiviteiten besloten we dan ook om jong en oud apart te benaderen. Eigen content via eigen kanalen. Facebook en Instagram voor ouders, Instagram en Snapchat voor hun kroost. Hop, door naar de inhoud van de campagne. Als je ons langer volgt, weet je dat ons lievelingsmodel die ene met touch, tell, sell is. Een contenttrechter waarin de doelgroep in drie fases steeds meer info krijgt over een onderwerp. Bij deze campagne zag dat omgekeerde feesthoedje er zo uit: Wat een keuzes! 👉🏽 Wat kies jij? 👉🏽 Bezoek ons Open Huis. De funky features in deze campagne? Een reeks interactieve content waarin wat te kiezen viel en een landingspagina boordevol tips en info. Als klap op de vuurpijl schitterden de verschillende scholen op het digitale podium. Zeventien advertenties met targeting op maat en een eigen landingspagina. Wie klikt kan zich aanmelden voor een digitaal Open Huis. Wie niet klikt zal nooit weten wat ‘ie mist.

De uitwerking.

Je vraagt je vast af wie die knappe huisstijl van ‘Kies de school die bij je past!’ maakte. Tja, het is moeilijk bescheiden te blijven. 🎶 Met felle kleuren, bewegende beelden en heldere copy zetten we een stijl neer die opvalt en herkenbaar is. Hoe we de zeventien verschillende huisstijlen van al die scholen visueel aan elkaar knoopten? Thank god to Memphis! Design, niet Depay. Met het toevoegen van de geometrische vormen blijft de eigen huisstijl staan én is elke visual in lijn met de campagne. Gooi daar een hoofd bij dat overstroomt van vragen en klaar ben je. Letterlijk. 🤯  We zetten de doelgroep voor onze camera en animeerden vervolgens complete chaos uit hun bovenkamer. Met acht varianten daarvan creëerden we in de touchfase een groot bereik. In de tellfase zorgden twaalf verschillende video’s voor een fijne dosis interactie. Via Instagram met klikken op polls, via Facebook en Snapchat met klikken naar de algemene landingspagina vol kiestips en info. Last but not least zetten we zeventien digitale uitnodigingen live voor al die Open Huizen. Klaar voor de start? Aanmelden maar!

Het resultaat.

De resultaten vlogen ons om de oren! De openhuizencontentcampagne leverde ruim 2.6 miljoen weergaven, 9.5 duizend poll-reacties, een CTR van 0,48%, een CPC van € 0,95 en 12.5 duizend klikken op links op. Wat een schoolvoorbeeld van een campagne, niet dan? Zo eentje gericht op twee doelgroepen boordevol helpende content vol interactie en herkenning. Doelgroep blij, klant blij, wij blij.

De cijfers.

  • Weergaven
    2.619.229
  • Klikken
    12.486
  • Poll-reacties
    9.567
Yasser kan je er alles over vertellen.
yasser@crowdmedia.nl of 06 4211 0518