Eerst koffie!

Kennis overdragen en ervoor zorgen dat contentmarketing een tweede natuur wordt. Dat is toch te gek!

Eerst koffie! Want koffie brengt mensen samen, helpt je de dag goed te starten, een ander te leren kennen en relaties aan te gaan. Ons kun je niet blijer maken met deze combi! Daar kunnen we zeker toffe dingen mee doen. We maakten dan ook een enthousiaste cafeïneduik voor Fortune Coffee!

De vraag

Fortune Coffee wilde vooral meer naamsbekendheid genereren onder hun doelgroep. Ze wisten dat ze hiervoor iets met social moesten gaan doen. Maar hoe? Want ze vonden het erg lastig om hiermee te beginnen en contentmarketing structureel door te voeren. Daar hadden ze niet voldoende kennis en tijd voor. Dus was de vraag: hoe vergroten we de naamsbekendheid van Fortune Coffee onder de doelgroep en passen we contentmarketing structureel toe?

Hoe zetten we een franchise-onderneming als Fortune Coffee landelijk op de kaart?

Onze aanpak

Zoals altijd begonnen we natuurlijk met een strategie waarin we de lijnen van content uitzetten. Wat en wie willen we bereiken met onze content? En, wat maakt Fortune Coffee nou écht anders? Fortune richt zich op ondernemingen tot 50 werknemers. Dus splitsten we de doelgroep onder in drie lagen: de werknemers die koffie drinken op de werkvloer, de HR-medewerkers/office manager/secretaresse (want in kleinere organisaties worden dergelijke faciliteiten vaak bij zo’n functie neergelegd) en de ondernemers zelf. Als eerste was het belangrijk om zichtbaar te worden op social voor alle lagen in de doelgroep. Op Facebook voornamelijk met fun-content en op LinkedIn meer service-gerichte en inhoudelijke content, en vooral gericht op de secretaresses en ondernemers. Altijd met de onderliggende boodschap dat koffie verbindt.

De oplossing

Een jaar lang namen we de creatie, distributie en optimalisatie uit handen. Elke maand creëerden we nieuwe content, plaatsten we deze, maakten we rapportages en optimaliseerden we van daaruit de content voor de volgende maand. Alles in overleg met Fortune. Én toen was het tijd om kennis over te dragen! We  leerden een nieuwe collega bij Fortune Coffee de fijne kneepjes van het vak. Gefaseerd nam zij het maken, plaatsen en rapporteren van de content over. Inmiddels is zij een heuse contentmachine! Nu ondersteunen we alleen nog op strategisch niveau door elk kwartaal mee te kijken in de cijfers, en adviseren we over nieuwe content voor het komende kwartaal. Contentmarketing is inmiddels een tweede natuur voor hen geworden. Intern betrekken ze franchisers erbij, verzorgen ze workshops en zetten nu op eigen kracht hun eerste Instagram-account op poten. Dat is toch te gek!

Mee op pad met Anne Fleur en Yasser! Ze gaan langs bij Fortune Coffee voor een strategische sessie oftewel: koffiedik kijken.

Resultaat

  • Bereik
    17 miljoen
  • Landingen
    2.500 bezoekers
Anne Fleur kan je er alles over vertellen.
annefleur@crowdmedia.nl of 06 3819 2616