Gouden Duo’s voor Centraal Beheer.

Ondernemerscontent met een gouden randje.

Onderweg naar die ene nieuwe klant of een eeuwenoude opdrachtgever? Reistijd is voor ondernemers het ideale moment voor een podcast.  Samen met Centraal Beheer maakten we daarom een reeks content vol luistervoer voor ondernemers. Gouden plan, niet dan?

De vraag.

Volg je ons al langer? Dan weet je dat Centraal Beheer Zakelijk en wij way back gaan. Je weet dan ook dat zij ondernemend Nederland graag helpt. Bijvoorbeeld met relevante content die wij voor hen maken. Had je daar geen idee van? Dan witte ge ’t nu. Centraal Beheer Zakelijk beheert sinds een half jaar haar eigen Instagram-account en vond het mede daarom de hoogste tijd voor wat nieuwe content. Say no more! We gingen aan de slag met het bedenken en maken van een format voor mkb’ers, starters en zzp’ers. Zo eentje die ondernemers verbindt, een dosis inspiratie biedt en vol praktische tips zit.

“Hoe helpen we ondernemend Nederland met relevante content?”

Onze aanpak.

Centraal Beheer helpt ondernemers dus graag op weg. Ondernemers zijn op hun beurt veel onderweg. Voel je ook een gouden combi aankomen?  Een ritje op de fiets, een paar haltes met de bus of gewoon een wandeling tussendoor. Ondernemers benutten hun reistijd het liefst zo optimaal mogelijk. Geen wonder dat podcasts op hun favorietenlijstje staan. Eén plus één was in dit geval dan ook een podcast voor en door ondernemers. Op zoek dus naar inspirerende ondernemers. De keuze is reuze! Want groot, klein, alleen of samen. Ondernemen gebeurt in allerlei soorten en vormen. Ook in duo’s. En laten zij nou vaak een hele dynamische rolverdeling hebben. De één is het brein, de ander de guts. Perfect voor een podcast. Zo zag Gouden Duo’s het licht. Een concept waarin een presentator met ondernemersduo’s in gesprek gaat over enthousiasme, valkuilen, mislukkingen en successen. Klinkt als een overdosis audio-inspiratie, toch?

De uitwerking.

Als heuse detectives zochten we samen met Centraal Beheer naar ondernemers die hun verhaal met andere ondernemers wilden delen. Een tweetal met een bedrijf dat langer dan 5 jaar bestaat, met minder dan 50 medewerkers. We vonden zes duo’s die aansloten bij de doelgroep. Gouden Duo’s, dus. Iets positiefs aan de C in ons land vonden we ook. Geen test, wel heel veel ruimte in het mooie pand van Centraal Beheer. De ideale locatie om de podcast op te nemen.

 

Waarom de locatie knap moest zijn voor een portie audio? Het dieptegesprek van 30 minuten mocht dan de basis zijn, zonder beeld zijn we nergens. Onze cameraman en fotograaf schoten er dan ook lustig op los. Alles om sprekende content te maken. Wat we allemaal op de contentplank legden? Hou je vast. Een audio-uitzending voor streamingsdiensten, een volledige videovariant voor YouTube, korte video’s voor de tijdlijn op Instagram en LinkedIn en nog een reeks quotes en snippets voor Stories. Kortom, een overdosis middelen waarmee Centraal Beheer Zakelijk mkb’ers, zzp’ers en starters via verschillende kanalen en met content op maat kan bereiken.

Mirjam kan je er alles over vertellen.
mirjam@crowdmedia.nl of 06 1181 8028