Hoe je met deuren de wereld kan verbeteren.

Van Vuuren opent deuren naar duurzaamheid.

Feest bij Van Vuuren: twee van hun populairste deuren kregen het bronzen certificaat van het gezaghebbende Cradle to Cradle Certified. Dit instituut beoordeelt producten en bedrijven op hun duurzaamheid. Van Vuuren is de enige leverancier van utiliteitsdeuren in Europa die dit bronzen certificaat mag dragen. Een mooi moment om jezelf als duurzame koploper te presenteren. Of we daar een knappe campagne omheen konden verzinnen. Talking about open deuren intrappen!

De vraag.

Ergens in 2015 wilde Van Vuuren werk maken van duurzaamheid. Maar hoe weet je of je goed bezig bent? Er zijn namelijk ontzettend veel knoppen waaraan je kan draaien. In die zoektocht stuitte Van Vuuren op Cradle to Cradle Certified. Daar kijken ze naar het totaalplaatje: niet alleen het materiaalgebruik, maar ook energieverspilling, het waterverbruik en de sociale impact worden meegenomen in de beoordeling. De hele keten dus. Voor Van Vuuren is de certificering van Cradle to Cradle Certified geen doel op zich, maar een middel om écht duurzaam te worden. Om te weten of ze op de goede weg zijn. De vraag was: hoe vertellen we dat Van Vuuren erkenning van Cradle to Cradle Certified heeft gekregen én dat duurzaamheid niet alleen in de deuren, maar in alles wat Van Vuuren doet is doorgedrongen?

Onze aanpak.

Voordat we aan de slag gingen, wilden we eerst antwoord op de vraag: waarom vindt Van Vuuren duurzaamheid zo belangrijk? Die vraag bleek naar drie open deuren te leiden. Eén: de grondstoffen om utiliteitsdeuren mee te maken worden schaarser en daarmee duurder. Open deur nummer twee: het is belangrijk om de wereld goed achter te laten. En nummer drie: er is steeds meer vraag naar echt duurzame producten. Oftewel, door voorop te lopen, heb je een voorsprong op je concurrentie. Drie open deuren dus. Aan ons de nobele taak om ze in te trappen: ‘Open Deuren Naar Een Betere Toekomst’.

De uitwerking.

Om al die open deuren de aandacht te geven die ze verdienen, ontwikkelden we een videoserie waarin niet alleen Van Vuuren, maar ook de partners van Van Vuuren aan het woord komen. In je eentje kun je namelijk niet écht duurzaam zijn. Inmiddels zijn de eerste vier video’s klaar. Starring Dennis Gijsman (directeur van Van Vuuren) Arjan Tulner (van Van de Werff Logistics), Tom Witvoet (van WWP Woodproducts) en Anna Quintas (Cradle to Cradle Products Innovation Institute). In pak ‘m beet anderhalve minuut vertellen ze op welke manieren zij hun deuren openen naar een betere toekomst. Daarnaast gaven we de buitendienst een doos chocoladerepen mee. Van collega wereldverbeteraar Tony Chocolonely. Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelden we een wikkel in stijl. Een voet tussen de deur om je vingers bij af te likken.

Het beste moet nog komen.

In de komende jaren wil Van Vuuren van hun bronzen Cradle to Cradle Certificaten goud maken. Oftewel: dit was nog maar de warming up. En met Open Deuren Naar Een Betere Toekomst hebben we een concept in handen waar we nog veel jaren mee vooruit kunnen. Een duurzame campagne in meerdere betekenissen dus. De video’s zijn inmiddels meer dan 50 duizend keer bekeken en de buitendienst is overspoeld door positieve reacties (en niet alleen omdat ze chocola kwamen brengen). Dat Van Vuuren de duurzaamste deurenleverancier van Europa is, is nu bij iedereen top of mind. Nu is het tijd om door te pakken en de volgende open deur in te trappen: the best is yet to come.

Mark Joost kan je er alles over vertellen.
markjoost@crowdmedia.nl of 06 3851 4339