Landstede MBO verovert TikTok.

Een studie kiezen met TikTok.

Stel je voor. Het nieuwe schooljaar komt eraan en je moet een vervolgopleiding kiezen. Paniek! Je pakt je telefoon erbij. Want tja, dat is nou eenmaal de oplossing voor alles. Al gauw verdwijn je in het konijnenhol dat TikTok heet. En laat Landstede MBO je nou precies daar op weg helpen met fijne content. Hoe we dat voor elkaar kregen? Lees snel verder.

De vraag.

Wist je dat er elk jaar maar liefst 133.000 jongeren een mbo-opleiding kiezen? Dat zijn er heel wat. Landstede MBO is een van de vele scholen waar deze studenten in spé een opleiding kunnen volgen. De school richt zich op jonge mensen tussen de 13 en 24 jaar. Een groep die niet zo makkelijk te bereiken is. Hoe zorgen we er dan voor dat de doelgroep juist voor ons kiest? Met die vraag kwam Landstede MBO bij ons. Je snapt het, daar wisten wij wel raad mee.

Hoe maken we onze opleidingen top-of-mind bij onze doelgroep?

Onze aanpak.

Eindeloos scrollen en het liefst de hele dag digitaal delen. De doelgroep van Landstede MBO draait haar hand er niet voor om. Wil je zichtbaar zijn bij deze jonge mensen? Dan is er maar één weg en dat is de TikTok-weg. Het kanaal is in rap tempo gegroeid en superpopulair bij de doelgroep. Wat het extra aantrekkelijk maakt? We kunnen er als een van de weinigen in Nederland adverteren. Dat belooft dus veel waar voor het mediabudget. Het platform adviseert geen ads, maar TikToks te maken voor een optimaal resultaat. Consider it done!

 

Ons kikkerlandje telt heel wat TikTok-creators met een achterban tot 50 duizend volgers. Deze micro-influencers zijn een stuk betaalbaarder dan die op andere kanalen. De keus voor een samenwerking met creators was snel gemaakt. Intussen puilen de digitale leslokalen van Landstede uit van fanatieke TikTok-makers. Logisch dat ook studenten onderdeel werden van onze strategie, toch? Na wat speurwerk vonden we twintig creators en ambassadeurs die samen met ons voor Landstede MBO aan de slag wilden.

 

Scorende merkcontent op TikTok vraagt om rauwe video’s die meegaan met de laatste trends. De TikTok-trend ‘This or That’ werd daarom de basis. Want het kiezen van een opleiding bestaat eigenlijk uit het maken van een hele reeks kleine keuzes. Met een briefing op links en hun mobiel op rechts, konden de TikTok-creators zelf aan de slag om content op maat te maken. Wat een feest!

De oplossing.

Landstede MBO biedt zo’n honderd opleidingen aan die verdeeld zijn onder veertien landschappen. De keuze is reuze! We vroegen de creators hun eigen keuzes te laten zien. Gezond & Wel of Groen & Dier, harsen of epileren, Harderwijk of Zwolle? Zo passeerden zowel de landschappen, de opleidingen als de kenmerken ervan de revue. In totaal leverden 13 jonge contentmakers maar liefst 29 TikToks bij ons op. Zij deelden de video’s op hun account en wij plaatsten ze op dat van Landstede MBO. Gooi daar nog een straffe media-strategie bovenop en je hebt een contentcampagne om je vingers bij af te likken. Eentje voor en door de doelgroep die past binnen de laatste TikTok-trends.

Het resultaat.

Wat het opleverde? Ruim 5 miljoen views, een CPM van 29 cent, 11 cent per klik, meer dan 12 duizend klikken naar de website, 59 duizend likes en honderden reacties. Dat alles binnen vier weken. De advertenties leverden zacht gezegd veel interactie en een groot bereik op. En dan zijn dit alleen nog maar de resultaten van het TikTok-account van Landstede MBO zelf. Via de accounts van de TikTok-creators bereikten we ook nog superveel mensen. Dat is toch de natte droom van elke marketeer?

Resultaten.

  • Totaal
    5.039.433 weergaven
  • Best bekeken
    1.508
  • Likes
    59.000
Stan kan je er alles over vertellen.
stan@crowdmedia.nl of 038 750 34 93