Let's KeoBike

De kans op een lekke band is nog nooit zo klein geweest!

Iedereen kent mobiliteitsaanbieder Keolis wel, maar wist je ook dat ze een innovatief deelfietsconcept hebben? Nee?! Aan ons de uitdaging om daar verandering in te brengen. Want een reis is niet langer aan één vervoermiddel gebonden. Op die fiets!

De vraag

Een fabuleuze VanMoof fiets is de basis. Zie het als een OV-fiets, maar dan net even anders. Met behulp van de app op jouw mobiel reserveer je een fiets. Met diezelfde app ontgrendel je het slot en fiets je weg. De fietsen hangen in een uniek ophangsysteem, erg opvallend dus. Het voordeel is ook nog eens dat je de fiets niet terug hoeft te hangen, maar gewoon op slot kunt zetten en kunt laten staan. Pas als je de fiets daadwerkelijk weer inlevert, hang je ‘m moeiteloos terug in de carrousel. Aan ons de taak om de bekendheid van deze fiets op de kaart te zetten in de regio waar de carrousels staan. En wat is het tof geworden!

"Heel handig, zo'n deelfiets. Een fiets als je het nodig hebt. Staat dus nooit meer in de weg. De app om de fiets mee te reserveren en van het slot te halen, werkt prima."
Gebruiker KeoBike

Onze aanpak

Video natuurlijk! Onder het motto ‘Let’s KeoBike’ wilden we vooral de vele mogelijkheden van het gebruik laten zien. Forens, van en naar werk. Recreatief, door de Veluwe en de bossen. Scholieren en jongeren, naar school en naar de stad.

De oplossing

Met de video wilden we vooral een feel-good gevoel creëren over de KeoBike. Daar bleef het niet bij, de follow-up video liet namelijk zien hoe je de fiets kunt huren. Ondersteund met social advertenties hebben wij een veelzijdige doelgroep bereikt binnen de regio.

Resultaat

  • Bereik
    17 miljoen
  • Landingen
    2.500 bezoekers
Wouter kan je er alles over vertellen.
wouter@crowdmedia.nl of 06 2412 7058