Winter Wondercampagne voor Keolis.

Contentmarketing met een vleugje magie.

Een Winter Wondercampagne met een vleugje magie? Regelen we! Voor vervoermaatschappij Keolis trokken we afgelopen winter alles uit de kast. Het doel? De recreatieve reiziger weer de bus in krijgen. Van online ads tot offline acties: het was magisch.

Eén groot OV-marketingfeest.

Het hele jaar door bouwen we voor vervoermaatschappij Keolis aan de relatie met de doelgroep. We brainstormen, tikken en creëren erop los voor de doorlopende socialcontent op Facebook en Instagram. En onder de noemer Content Plus maken we regelmatig toffe video’s, zoals deze. Daarnaast mogen we voor Keolis vier keer per jaar all out. Vaak in combinatie met een speciale prijsactie, zoals de Super Summer Deals of de Heerlijke Heftige Herfstdeals. Dan gooien we online, offline en alles wat daartussenin zit in de mix voor één groot OV-marketingfeest. En afgelopen winter mochten we weer!

Een flink pak wintermagie.

Na pak ‘m beet twee jaar corona, zag Keolis nog steeds minder OV-gebruikers dan vóór de pandemie. Vooral de recreatieve reizigers bleven nog vaak thuis. Tegelijkertijd snakte heel Nederland deze winter naar wat vermaak en verwondering. Tsja… lockdowns, stijgende energieprijzen en inflatie hebben nou eenmaal niks te maken met the most wonderful time of the year. Daarom kozen we ✨magie✨ als thema voor de wintercampagne en doopten we de speciaal geprijsde buskaartjes om tot Winter Wonder Tickets. De belangrijkste doelen? Ex-busreizigers weer een fijne ervaring geven én inspireren om eropuit te trekken met de bus. Van Keolis, natuurlijk.

Online uitpakken.

Online bereikten we de doelgroep met advertenties op YouTube, Facebook, Instagram en Google Display. Daarnaast zetten we Google SEA in voor extra vindbaarheid én slingerden we een radiospot de digitale ether in. De socialcampagne bestond uit twee fases. Voor de touch-/tellfase maakten we drie video’s met een knappe combi van stop-motion, fotografie en muziek. Hierin transformeerden ‘gewone’ bushaltes in de meest magische winterse locaties. IJsberen, pinguïns en sneeuwpoppen: ze komen allemaal voorbij. Van de drie video’s maakten we vervolgens korte, herkenbare gifjes voor de sellfase. Een koud kunstje voor onze helden van team creatie. De boodschap was in beide fases (ijs)kristalhelder. Of je nou naar het park wil om sneeuwengelen te maken, of je zinnen zet op wat last-minute shopping: voor ál je magische wintertripjes pak je de bus.

Offline inzepen, eh… inpalmen.

De inzet van offline middelen was in deze campagne net zo belangrijk als die van online middelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, wilden we goed zichtbaar zijn in de steden. Daarom maakten we opvallende A0-posters voor in abri’s en geanimeerde advertenties voor op de schermen in de bus. We adverteerden daarnaast in de krant en in acht verschillende dagbladen. Als icing on the campaign cake deelden we op stations 14.550 kras-en-winkaarten én 2.965 bekers warme Chocomel uit. Zo maakten we de doelgroep niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk warm voor reizen met de bus!

De cijfers.

  • Weergaven
    14.711.994
  • Klikken
    40.450
  • Tickets
    33.721
Mathilde kan je er alles over vertellen.
mathilde@crowdmedia.nl of 06 2138 5771