Zet 'm op.

Een kapje op je mond en een hart onder de riem.

When life gives you lemons… Tsja, een zuur jaar was het zeker. Met de introductie van de anderhalvemetersamenleving kon ook de mondkapjesplicht de dans niet ontspringen. Gelukkig maar, want wij zijn ook niet vies van een dansje. En dat kwam goed van pas bij een ietwat gewaagd idee dat we voorlegden aan vervoersmaatschappij Keolis.

De vraag.

Ken je dat? Zo’n nummer dat maar in je hoofd blijft hangen? Dat overkwam onze Wouter. Dagenlang neuriede hij mee met het nummer Chacarron van El Chombo. Als je ‘m hoort, weet je meteen welk nummer we bedoelen. We waarschuwen je wel, het is een echte oorwurm. Maar meezingen met een nummer waar je geen woord van verstaat was ook voor Wouter iets te moeilijk. Hij mompelde al snel z’n eigen tekst. “Zet ‘m op, zet ‘m op.” En zo werd een nieuw idee geboren.

Hoe geven we een positieve twist aan de mondkapjesplicht voor onze reizigers?

Onze aanpak.

Verplicht een mondkapje dragen in het openbaar vervoer… Het was toch even wennen voor veel mensen. Daarom gaven we alle reizigers een friendly reminder. In tijden van maatregelen kon Wouter gelukkig een muzikale maat regelen. Samen met hem maakten we een eigen variant op het catchy deuntje van Chacarron. Voeg daar een dosis dansmoves en mooie mondkapjes aan toe, en je hebt dé ingrediënten voor een vette video.

De uitwerking.

We gingen op zoek naar een paar knappe koppen voor in de video, die ook nog eens een dansje durfden te wagen. Ja, zelfs onze eigen Ynze pakte zijn kans. Ook regelden we een studio en een zanger die de complexe songtekst *ahum* wilde inzingen. We pronkten drie weken lang met de video op de Facebook- en Instagrampagina van Keolis én al haar reisgebieden en lieten ‘m zien op de schermen in bussen en treinen.

Het resultaat.

Hoe het ging? Man, het liep als een trein! Met bijna één miljoen weergaven, een hele stapel likes en een flink aantal reacties bereikten we zowel mensen ín het openbaar vervoer als daarbuiten. We zorgden voor een positief sfeertje en maakten het dragen van mondkapjes net ’n tikkie leuker.

De cijfers.

  • Weergaven
    999.172
  • Likes
    729
  • Reacties
    314
Wouter kan je er alles over vertellen.
wouter@crowdmedia.nl of 06 2412 7058