PreZero geeft ‘werkvloerplastic’ een tweede leven.

06 september 2021
Persberichten

Nederlanders produceren zo’n dertig kilo pbd-afval per jaar. En dat gebeurt niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer. Afvalverwerkingsbedrijf PreZero (voorheen SUEZ) ontwikkelde daarom een speciaal pbd-abonnement voor ondernemers. Vandaag start de eerste, aankondigende fase van een socialcampagne op LinkedIn en Facebook. Contentmarketingbureau Crowdmedia beheert de campagne en maakte een deel van de copy en visuele creaties.

Van smoothiebeker tot kinderwagen.
Pbd-afval (of pmd-afval) bestaat uit drinkpakken en verpakkingen van plastic en blik. PreZero zamelt die verpakkingen in en maakt er (grondstoffen voor) nieuwe producten van. Die transformatie staat dan ook centraal in de video’s en visuals uit de campagne. Zo zie je oude smoothiebekers, waterflesjes en koffiebekers veranderen in gieters en kinderwagens die gemaakt zijn van gerecycled plastic.

De weg naar zero waste.
Wouter Hameka (mede-eigenaar bij Crowdmedia): “Het scheiden van plastic afval is een goede stap naar een betere wereld. Dit wordt particulier al gedaan en het is mooi dat dit nu ook zakelijk gebeurt. Deze campagne, opgebouwd uit een touch-, tell- en sellfase, brengt de waarde ervan heel concreet in beeld. PreZero wil hiermee zoveel mogelijk bedrijven inspireren om een pbd-abonnement af te sluiten. Een mooie ontwikkeling richting zero waste.”