Crowdmedia presents: Rode Pen Zijlstra.

30 oktober 2020
Crowdmedia

Hi! Mijn naam is Astrid en ik kom het gezellige team van Crowdmedia versterken als copywriter. Die baan past goed bij me, want ik ben een ontzéttende taalnerd. Zo eentje die je al verbetert voordat je het zelf kan doen. In mijn omgeving wordt deze eigenschap niet altijd gewaardeerd, dus ik ben blij dat ik hier – for once – wél met confetti werd onthaald. Toen ik het woord ‘taalnazi’ in de vacature zag staan, was ik om. Zou het écht kunnen? Betaald worden voor mijn meest gehate en gevreesde eigenschap? Het kan. Het is gelukt. Ik heb er zin in! 

Grote passies.
Dat ik van taal houd, is inmiddels wel duidelijk. Maar daarnaast heb ik nog een nét zo grote passie: zingen. Voordat ik begon aan mijn opleidingen Taalwetenschap en Neerlandistiek, heb ik een jaar aan het conservatorium gestudeerd. In die periode heb ik ontzettend veel geleerd en heel veel leuke mensen leren kennen. Ik sta in het weekend nog regelmatig op het podium als (achtergrond)zangeres, met of zonder de meiden van mijn backing-vocalgroep ‘The Ones’. Ook sta ik in het weekend graag in de sportschool, de keuken en de kroeg. Wel in die volgorde, uiteraard.

Geboren in het verkeerde decennium.
Ik woon samen met mijn vriend Yorick in Zwolle. We willen graag ooit samen een huis kopen, maar dit zou nog weleens even kunnen duren. Het probleem is namelijk dat ik een gigantische voorliefde heb voor gedateerde bouw en dan met name keukens, toiletten en badkamers. Elk oud huis dat we zien, wil mijn vriend het liefste van boven tot beneden strippen, terwijl ik het liefst zou willen leven op de set van ‘That Seventies Show’. Ik vind de stijl van de jaren zeventig en tachtig magisch. Die onbestemde kleuren groen, bruin, beige en oranje doen iets met me. Ze zorgen ervoor dat ik verlang naar een tijd die ik nooit heb meegemaakt. Om over de muziek uit die periode nog maar te zwijgen… 🧡

Aan de slag!
Wat mij betreft is correct en passend taalgebruik een belangrijk onderdeel van je visitekaartje. Die overtuiging wil ik graag uitdragen in mijn werk. Daarom ga ik me bij Crowdmedia bezighouden met het schrijven, corrigeren en redigeren van copy.
Hmm, lekker met de rode pen slingeren!