Crowdmedia X StartCollege.

01 juli 2021
Persberichten

‘Jouw toekomst begint vandaag!’ Dat is de slogan van de nieuwste campagne voor StartCollege; een school die de positie versterkt van jongeren en (jong)volwassenen met afstand tot het onderwijs of vervolgstudie, arbeidsmarkt en de samenleving. Contentmarketingbureau Crowdmedia uit Zwolle bedacht, ontwikkelde en beheert de campagne, die tot en met 13 juli loopt. 

Jouw toekomst begint vandaag.
De campagne heeft als doel om de zichtbaarheid in de regio te vergroten en leads te genereren. Dit kunnen persoonlijke afspraken zijn of andere vormen van contact tussen de organisatie en toekomstige (ouders van) leerlingen, studenten en cursisten. Yasser Dehnavi (mede-eigenaar bij Crowdmedia): “StartCollege was op zoek naar een boost, een manier om in het hoofd van de doelgroep te komen. Zo kwamen we uit op de slogan ‘Jouw toekomst begint vandaag’. Niet uitstellen, maar het heft in eigen handen nemen en er vol voor gaan. Dat positieve gevoel werd de basis.”

Drie fases, vier doelgroepen.
De campagne bestaat uit een touch-, tell- en sellfase. In de eerste fase staat het brand manifesto centraal: een video die laat zien waar de school voor staat. Hiermee wordt een brede doelgroep aangesproken. In de tell- en sellfase vertakken de advertenties en de targeting op basis van de vier opleidingen die StartCollege aanbiedt: de entree-opleiding voor jongeren vanaf 16 jaar, de internationale schakelklas voor 12- tot 18-jarigen (ISK), voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (VAVO) en inburgering/volwasseneneducatie. Afhankelijk van de doelgroep worden de advertenties op LinkedIn, Facebook, Instagram en/of Snapchat geplaatst.