Dit is Niels: levensgenieter en passievol ontwerper.

19 maart 2021
Crowdmedia

Na lang binnen zitten, bloeit mijn sociale leven weer op. De zon komt op en het is genieten geblazen. Een nieuw avontuur is begonnen. En nee, niet zomaar een avontuur. Ik ga Wouter van Crowdmedia versterken bij de visuele en conceptuele vertaalslag van zijn ideeën naar content. Gaaf!

Door de jaren heen ervaarde ik de invloed die media hebben op ontwerp. Daarbij bevraag ik mezelf al jaren regelmatig of ik me bewust ben van wat er nou allemaal online gebeurt, en hoe dat nou precies in elkaar zit. Mede door deze vragen besloot ik op zoek te gaan naar het adres dat me door al mijn vragen en nieuwsgierigheid heen kan loodsen. Een bedrijf dat meer kan dan klakkeloos vormgeven. Uiteindelijk leidde die zoektocht tot een nieuw avontuur: mijn afstudeerstage voor de opleiding Media Communicatie aan het Cibap in Zwolle. 

Een grote speeltuin.
Woonachtig in Gramsbergen, geniet ik al heel mijn leven van alles wat er om mij heen gebeurt. Meestal zie ik mijn leven als een grote speeltuin, waarbij ik me het liefst focus op conceptueel ontwerp en storytelling. Ik zeg vaak: “We zien wel en anders kijken we nog even.” Zolang je maar nieuwsgierig bent en blijft, leer je elke dag weer. Bij Crowd krijg ik sowieso veel nieuwe inzichten en perspectieven. Dat motiveert me en maakt dat ik nieuwsgierig blijf naar meer! 

Leven in de brouwerij.
Ik ben een sociaal (offline), gezellig en positief gedreven persoon met een passie voor ontwerp en kunst. Zo ben ik vaak bezig met het herdenken en het her-verbeelden van alledaagse producten of de vormgeving van dit moment. Ook spaar ik kunst- en designobjecten en vind ik het tof om vraagstukken op de meest creatieve, uiteenlopende wijze te behandelen. Als een ontwerp een gesprek tot stand kan brengen, dan is mijn missie geslaagd. Het lijkt me tof om ooit een eigen expositie te hebben en ik zou graag nog een keer mijn eigen bier brouwen. Dat vind ik overigens echt heerlijk. Lekker een biertje met wat kaas, worst en een stel goede maten. Flink feesten, lachen en praten.

Spelenderwijs leren.
Al met al is het belangrijkste om altijd te blijven lopen, nieuwsgierig te zijn en om te blijven spelen. Zo houd ik mezelf jong. Een goede energie blijven houden en verbonden zijn, zowel offline als online. Wat betreft dat laatste, daar ga ik spelenderwijs ook waanzinnig veel van leren bij Crowd. 

Thanks, ajuu, de mazzel!