Dit is waarom je blij wordt van de verborgen likes op Instagram.

04 februari 2020
Contentmarketing

De nieuwe update van Instagram laat geen likes meer zien. Althans, als je bij de selected few in Nederland hoort waarop Instagram deze update aan het testen is. Alleen jij kan nog het aantal likes van je posts zien, je volgers niet meer. Whut! Instagram staat toch gelijk aan leuk gevonden worden door middel van likes? Hoe meer volgers, hoe meer likes, hoe populairder, hoe beter. Of toch niet…

Instagram says no.

De gedachte achter deze zet is om de geestelijke gezondheid van gebruikers aan te pakken, vooral bij tieners. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken om de hoeveelheid hartjes die hun post zal aantrekken en hoe leuk ze wel of niet zijn (online). Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over groepsdruk, welke foto’s je allemaal moet liken en gezien moet hebben. Want like je iets omdat je het oprecht leuk vindt of omdat de hele wereld het leuk vindt? Door verborgen likes verdwijnt deze last van je schouders en kun je gaan liken wat je écht waardeert. Creators van content kunnen zich nu ook juist gaan focussen op wat ze zelf leuk vinden, en dat is content maken. We zullen gelukkiger worden van een like-loos Instagram, want het gaat niet meer om populariteit. 

Nieuwe content 

Voor marketeers levert dit ‘nieuwe Instagram’ een andere uitkomst op. Een nieuwe vorm van content en gebruikers meer laten posten op hun feed. De afgelopen jaren zijn de grote Instagrammers zo druk bezig geweest met het perfectioneren van één post, omdat het een like-kanon zou moeten worden. Alleen de allerbeste content verdiende een plekje op de feed. Met het weghalen van likes, krijgen gebruikers meer de vrijheid om te posten wanneer ze willen en wat ze willen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken of de likes wel binnen zullen stromen. Wat een geluk!