12 april

Een dag uit het leven van onze stagiair

Hoi! Mijn naam is Emie, ik ben communicatiestudent aan Hogeschool Windesheim en ik zit nu in mijn derde jaar. Sinds februari dit jaar loop ik stage bij het tofste online marketingbureau dat er is: Crowdmedia.

Begin de dag met een… Mailtje

Ik kruip ’s ochtends achter mijn iMac en check mijn mail. Archiveren is key aangezien ik me met veel verschillende projecten bezighoud. Voor elke klant heb ik een mapje en soms daaronder zelfs nog weer mapjes voor de verschillende projecten.

Even opstarten

Als ik geluk heb, maakt Aukje een heerlijke cappuccino mét een figuurtje in het schuim.

Oké. Aan het werk, Emie. Ik open mijn agenda om de afspraken voor die dag te bekijken: een brainstormsessie, een call en een gesprek met mijn stagebegeleidster.

Scrollen!

Geen dag is hetzelfde hier bij Crowdmedia. Van fotoshoppen tot het maken van een contentplanning, de werkzaamheden lopen erg uiteen. Soms stapelt het werk zich best wel hoog op, andere dagen is het wat rustiger. De rustige momenten zijn perfect om aan mijn onderzoek te werken.

Wanneer ik echt even aan de slag moet voor het onderzoek, plan ik gewoon een tijdsvak in. Zo is iedereen op de hoogte en houden ze er rekening mee.

Train die buikspieren

Ken je dat spreekwoord ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’? Bij Crowdmedia hoef je niet bang te zijn dat je een dag niet lacht. Mijn collega’s zijn namelijk hilarisch. Vooral tijdens de lunch zitten we met z’n allen vaak te dollen.

Een streepje voor

Ik snap dat ook jij dolgraag bij de Crowd wil horen, daarom geef ik je een paar tips.

Tip 1: Gif’jes. Iedereen bij Crowdmedia is er dol op. Tip 2: De meeste medewerkers hebben een Camelbak (de Eddy), als je die hebt hoor je er automatisch al een beetje bij. Tip 3: Wees lekker jezelf, dat kan gewoon hier. Denk vooral niet dat je ‘maar’ een stagiair bent; iedereen haalt hier koffie en kopieert, maar iedereen werkt ook hard en levert kwaliteit. Veni, vidi, vici!

Oh, en ehm… Wees lief voor de vissen.

Terug