Crowdmedia en Fentalks doorbreken het taboe rondom menstruatie!

10 januari 2023
Persberichten

Let’s talk periods! Dát is het doel van Fentalks. Het gesprek over ongesteldheid aangaan, normaliseren. De missie? Impact maken! Open, kwetsbaar en zonder schaamte praten over ongesteldheid. Waar, wanneer en met wie dan ook. Daarom gaat het platform – een initiatief van Ferna Jalink en Yasser Dehnavi (contenmarketingbureau Crowdmedia) – tijdens vier verschillende expertsessies live in gesprek met verschillende experts over ongesteldheid.

Wereldwijd dagelijks onnodig school- en werkuitval.
Ongesteld zijn, het is iets bijzonders, iets persoonlijks. Maar tegelijkertijd ook volkomen natuurlijk en normaal. En toch bestaat er nog altijd een taboe rondom menstruatie en alles wat erbij komt kijken. En – erger nog – ervaren vele meisjes en vrouwen wereldwijd dagelijks onnodig school- en werkuitval door ongesteldheidsklachten. Hoe vervelend als je daar vervolgens niet over kunt praten? Vanwege, ja, dat eerdergenoemde taboe dat nog altijd op het onderwerp rust. Fentalks wil dat doorbreken!

Kennis, bewustwording en gelijkheid.
Ferna Jalink, co-founder Fentalks: “Met Fentalks wil ik het gesprek over ongesteldheid normaliseren. Want hoe normaler het gesprek wordt, hoe meer ruimte er komt voor kennis, bewustwording en gelijkheid. Iedereen moet overal zonder schaamte aan de bel kunnen trekken en kunnen aangeven: dit is wat er speelt bij mij, zonder dat het negatieve gevolgen heeft. Het is tijd om impact te maken!”

Crowdmedia en Fentalks.
Yasser, co-founder Crowdmedia en Fentalks: “Een aantal jaar geleden kwam ik een bericht van Ferna tegen op LinkedIn. Ze wilde Fentalks van de grond krijgen, verder uitwerken en zocht een partner. Zowel mijn interesse als nieuwsgierigheid werd gewekt en sindsdien verzorgt Crowdmedia de contentmarketing rondom Fentalks. De expertsessies zijn een onderdeel van de strategie om meer impact te creëren. Voor de sessies gaan we in gesprek met experts op gebied van menstruatie. Live, op Instagram. Vier keer in totaal. Dit doen we één keer in de 28 dagen. Waarom 28? Omdat de menstruatiecyclus gemiddeld 28 dagen duurt, so I’ve been told.”

De expertsessies.
Kijkers hebben tijdens deze livesessies de mogelijkheid om vragen te stellen. De eerste sessie is met Nicole Elshof en staat gepland op woensdagavond 11 januari, van 19.30 uur tot 20.00 uur. Nicole is verpleegkundig specialist bij Care for Women. Vanuit haar praktijken adviseert en begeleidt Nicole vrouwen van alle leeftijden bij klachten die kunnen ontstaan door hormonale disbalans. De tweede sessie – die woensdagochtend 8 februari tussen 10.00 uur en 10.30 uur zal plaatsvinden – is gereserveerd voor Paula Kragten. Zij is oprichter van online menstruatiemagazine Period! én auteur van het boek ‘Mooi rood is niet lelijk’. Dan volgt er nog een sessie op woensdagavond 8 maart en woensdagochtend 5 april. En jij kunt erbij zijn, door de sessie te volgen via het Instagram-kanaal van Fentalks.

Meer informatie over Fentalks.
www.fentalks.nl