Herhalen en hergebruiken.

25 januari 2019
Contentmarketing

Op televisie zie je het regelmatig. Een uitzending waarvan de herhaling later nog eens te zien is. Daarnaast is het ook bijna altijd nog op de website te vinden. Genoeg kansen om dat programma te kunnen kijken dus. Soms is het zelfs zo dat een aflevering meerdere herhalingen kent. Maar kan dit ook met goed scorende content? En hoe doe je dat? En wat kan je wel en niet hergebruiken?

Social media
Je hebt te gekke content gemaakt en deze deel je dan ook graag op social media. Deze content herhaalt zich natuurlijk wanneer het gesponsord is. Waarschijnlijk krijgt de targetgroep je bericht vaker dan eens te zien. Maar niet alle content wil je gesponsord hebben. Hoe zorg je er dan toch voor dat je vaker dezelfde socialmediaberichten kan plaatsen? Stel je linkt op social media door naar een blog, kan je een ander deel van die blog uitlichten. Zo valt het niet direct op dat het om dezelfde blog gaat en dat bespaart jou tijd en kosten. Ook kan je de blog vervormen tot een infographic en deze delen. De inhoud heb je al, je presenteert het alleen op een andere manier. Een nog andere manier om de inhoud te hergebruiken is een audioblog ervan te maken. Of andersom natuurlijk, een blog van je audioblog maken. Ook is terugblikken een goede manier van content hergebruiken. Die foto van dat evenement van precies een jaar terug? Deel het opnieuw!

Video 
Natuurlijk werkt video online iets anders dan op televisie. Je ‘zendt’ geen herhalingen uit, want mensen kunnen het zelf opzoeken wanneer ze het willen zien. Wat je wel kan doen is terugblikken. De aftermovie van een festival wat er weer aankomt? Delen maar. De livestream van het evenement dat vorige week was? Deel het als bewerkte video. Met video heb je natuurlijk meerdere opties. Misschien duurt jouw video in totaal tien minuten. Deze video kan je opknippen in meerdere delen. Zo heb je ineens veel content, uit één video. Bij het maken van de video ook gefilmd wat er gebeurt achter de camera? Ook deze videocontent kan je goed delen. Het voordeel daarvan is dat je ook direct kan linken naar de ‘echte’ video.

Downloads
Vaak kost het schrijven van een download meer werk dan en blog of een bericht op social media. Je diept een onderwerp namelijk verder uit in deze content. Juist hierdoor heb je meer details, meer opvallende bevindingen en juist dat vind je publiek interessant. Een download kan je dus goed gebruiken om content te recyclen. Deel de bevindingen via social media en link daarbij direct naar de whitepaper. Ook kan je blogs uit de whitepaper halen om een onderwerp of in een ander daglicht te zetten of om een zijpad te nemen van die whitepaper. Daarnaast kan je dit rapport visueel laten zien: deel afbeeldingen, korte video’s, een infographic of een brochure die te maken hebben met het onderwerp of het geheel samenvatten.

Zo gek is dat recyclen nog niet, toch? Je hebt nu inspiratie opgedaan om je content te kunnen recyclen. Socialmediaberichten, video’s en downloads kan je nu gaan hergebruiken en herhalen zonder dat het irritant wordt.