How to: Up je Insta feed.

19 mei 2020
Contentmarketing

Soms kom je ze tegen. De pareltjes van Instagram. Insta feeds die in één oogopslag perfect lijken. Vervolgens kijk je naar je eigen feed en word je treurig van de onsamenhangende kleurencombi’s en de dronken foto’s op dat ene huisfeestje. Het maken van zo’n perfecte Insta feeds vergt veel tijd. Maar wij hebben een aantal tips voor je geselecteerd waarmee jouw Insta feed in een handomdraai van ‘meh…’ naar ‘yeah!’ gaat. 

Tip 1: Kies waar je over wilt posten

Zie je Insta feed als de inrichting van een huis. Als jij je huis in een bepaalde stijl inricht, dan zullen mensen ook die sfeer voelen bij je huis. Even een voorbeeldje: misschien ben jij wel een surfer en wil je ook graag over surfen posten. Dan is het belangrijk dat je ook surfer gerelateerde onderwerpen post. Denk aan bijvoorbeeld het strand, surfplanken, een beachhouse of het welbekende Volkswagen busje. Mensen zullen in een oogopslag zien waar je Instagram over gaat. Je moet dan ook niet te erg afwijken van je thema. De kat van de buren op je Instagram is misschien niet zo’n goed idee. Tenzij die op een surfplank staat. 

@jayalvarrez is social media influencer en model. Hij doet veel aan skydiven en surfen en deelt dit met zijn volgers.

Tip 2: Kies een thema 

Wil je toch heel graag de kat van de buren op je Instagram gooien? Geen probleem. Met deze tip zorg je ervoor dat de kat zich soepel mengt in je feed. Wat vaak opvalt bij de mooiste Insta feeds is dat er altijd gebruik wordt gemaakt van een duidelijk thema. Sommige feeds hebben een wat donkerder thema, andere feeds zijn juist weer wat meer tropisch. Het thema bepaalt hoe je Insta feed er in z’n geheel uit ziet. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat alles binnen hetzelfde thema valt. Dit creëert eenheid. Dus die kat van de buren kan prima, zolang de foto maar naar het thema gebogen kan worden. 

Tip 3: Kleurenpallet & filters 

#nofilter is er niet bij vandaag, want we gaan juist filters gebruiken. We gaan er maar één gebruiken, anders wordt het een zooitje. Zorg dat je een goed filter te pakken krijgt. Je kan deze zelf maken met een programma als Adobe Lightroom, maar je kan ook je grote vriend Google raadplegen. Vaak zijn er online voldoende filters te vinden en dit is ook nog eens gemakkelijker. Via deze link lees je hoe je filters toepast via Adobe Lightroom. En ja, daar staan ook al wat gratis filter pakketten tussen.

Nu je een goed filter hebt gevonden is het belangrijk dat het filter ook werkt. Zorg daarom dat je weet welke kleuren je gebruikt. Kies bij voorkeur drie kleuren die altijd terugkomen en zorg dat deze ook opvallend in beeld zijn. Zorg vervolgens dat er wel wat ruimte in je grid overblijft, zodat niet een deel van je feed helemaal blauw is en de andere helemaal beige. 

Tip 4: Beweging

Je weet waar je over gaat posten.  Je hebt een thema. Je hebt je filter en kleurenpallet.  Perfect! Het is nu tijd voor de laatste tip, en dat is beweging. Beweging is belangrijk voor de manier waarop mensen je Instagram bekijken. Insta feeds zien er vaak zo goed uit, omdat de foto’s goed naast elkaar passen. Plaats foto’s die veel op elkaar lijken niet naast elkaar en creëer ruimte tussen dezelfde kleuren, onderwerpen en achtergronden. Er zijn voldoende apps die je een handje kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de app Preview of UNUM. Daar kan je foto’s naast elkaar plakken om te kijken hoe het staat.

Het is nu tijd voor jou om aan de slag te gaan met je feed. Met deze tips kan dat niet meer misgaan. Good luck!