Instagram TV: de verticale-videorevolutie.

18 september 2018
Contentmarketing

Net geboren, een mix tussen YouTube, Instagram Stories en het ouderwetse televisie kijken: Instagram TV, of kort gezegd IGTV. Dit platform is een mobile-first-app speciaal ontwikkeld om verticale video’s te delen. Zorgt het voor een verticale-videorevolutie?

Zapp door te swipen

Een nieuwe functie dus. Niet alleen te openen in de speciale ‘Instagram TV’-app, maar ook via je standaard Instagram-applicatie. Ouderwetse televisie in een nieuw jasje. Want, zodra je de app opent, begint er een video af te spelen. Niet interessant genoeg? Dan zapp je naar een ander kanaal door te swipen. Voorlopig worden er nog geen ads geplaatst, dus je kunt ongestoord je favoriete video’s bekijken. Aan de andere kant: je kunt er dus ook nog geen advertenties op kwijt.

De hele zaal, verticaal!

Vind je het irritant je mobiel te moeten kantelen om een video te bekijken? Dan is dit platform voor jou gemaakt. IGTV is de enige app waarin je video’s alleen maar rechtop kunt afspelen. Zo hoef je niet te kantelen tussen het kijken en browsen door. Verticale beelden werden al gebruikt voor tijdelijke content op SnapChat, Instagram Stories en Facebook Stories. De focus daarbij ligt op het moment. Het hoeft niet perfect, maar je laat zien wat er op dat moment gebeurt. Content op IGTV hoeft ook niet volmaakt te zijn, het enige verschil is dat het niet automatisch verdwijnt na een bepaalde tijd. Het opnemen en editen voor IGTV is daarom minder tijdrovend dan voor een platform als YouTube of Vimeo. Dat editen kun je niet in de app zelf doen zoals je dat van Instagram gewend bent.Dat vergt dus een extra handeling. Ben je nieuwsgierig naar een vleeskeuring horizontale video-platformen? Lees dan deze blog eens.

Revolutie in videoland?

Of het ook daadwerkelijk voor een revolutie in videoland gaat zorgen? Daar is het nog te vroeg voor. De functie is nog aan het ontwikkelen en gebruikers zijn het aan het ontdekken. Maar, dat het potentie heeft om groot te worden is zeker.

IGTV inzetten voor je bedrijf? Mogelijkheden te over! Welke dat zijn, lees je in deze blog.

Update: Volg jij NOS al op Instagram? Vooral doen. Ze praten je op een toffe manier bij over actuele zaken. Zo ook over IGTV. Het nieuwsplatform hield een onderzoek onder haar volgers. Daaruit blijkt dat IGTV regelmatig wordt vergeten en dat veel gebruikers er nog aan moeten wennen. Benieuwd naar het hele artikel? Dat lees je hier.