
Een nieuw social-platform betekent een nieuwe manier om je bedrijf of merk op de kaart te zetten. Dat geldt dus ook voor IGTV. Dit verticale videoplatform geeft je de kans om langere video’s te plaatsen dan je van Instagram gewend bent. Benieuwd hoe je het voor jou bedrijf of merk inzet?
Lang leve gebruiksvriendelijkheid
IGTV is niet in het leven geroepen om het traditionele tv-kijken over te nemen. Het is een plek waar je gemakkelijk, lange en permanente videocontent kwijt kunt. De gebruiker kan gemakkelijk tussen kanalen switchen, kan op zoek gaan naar specifieke content en hoeft bovenal de telefoon tussen het kijken en browsen niet te kantelen. Handig, toch?
Een polonaise van feiten
Een nieuwe plek dus om videocontent aan te bieden. Maar waar moet je rekening mee houden, wat moet je weten voor je begint en welke opties heb je? We zetten een paar feiten op een rij.
Meer minuten // Je video mag maximaal 10 minuten duren, grotere accounts kunnen zelfs video’s uploaden tot 60 minuten.
Minder zoeken // Je zoekt niet op onderwerp zoals bij YouTube, maar op de verschillende kanalen. IGTV probeert echter zoveel mogelijk interessante video’s voor te schotelen, zodat je niet hoeft te zoeken.
Uploaden // In tegenstelling tot Instagram, kun je binnen IGTV geen video opnemen om hem direct te plaatsen. Filmen, editen en plaatsen dus! Je kunt je video niet alleen via je mobiel maar ook via je desktop uploaden. Gunstig voor jou als marketingmedewerker!
Spekker de specs // Je video kan je alleen uploaden in MP4, het moet verticaal zijn met een beeldverhouding van 9:16 en mag maximaal 650 MB zijn. Houd je ook rekening met de titel? Die wordt namelijk afgebroken na 20 tot 25 karakaters.
Hekkies // Vergeet vooral niet een duidelijke omschrijving bij je video toe te voegen. Wat kunnen je kijkers verwachten? Door passende hashtags te gebruiken zorg je ervoor dat IGTV je video aan de juiste kijkers voorstelt.
Statistieken // Last but not least: de cijfers. Benieuwd naar het aantal views en de engagement? Die verzamelt IGTV voor je. Op dit moment krijg je inzicht in views, likes, comments en de gemiddeld kijktijd over de gehele duur van je video. Zo weet je dus precies wanneer het gros afhaakt.
Ben je zo enthousiast geworden dat je kunt niet wachten om je eerste video op IGTV te delen? Leuk! Maar als je twijfelt, kun je ook eerst starten met Stories. Tijdelijke foto’s en video’s die laten zien wat je doet. Meer weten over het inzetten ervan? Lees dan deze blog eens.