Jouw betoog voor contentmarketing.

06 februari 2018
Contentmarketing

Contentmarketing zorgt voor beter bereik onder je doelgroep en verhoogde zichtbaarheid. Maar geen directe sales, het draagt er alleen aan bij. Hoe overtuig jij jouw manager om contentmarketing in te zetten? Ik denk met je mee.

Maak het tastbaar
Jij weet wat contentmarketing betekent, maar voor je collega kan het een onbekend begrip zijn. Maak het tastbaar. Content staat voor het verhaal, marketing voor het verspreiden daarvan.

Stel, je hebt een video gemaakt. Dat is je content. Vervolgens laat je de video op je bureaublad staan. Niemand bekijkt je video, want je brengt het niet onder de aandacht. Je moet de video verspreiden, bijvoorbeeld via social media. Dan praten we over contentmarketing.

Specifieke doelen
Wat levert het op? Deze vraag lijkt lastig, maar niets is minder waar. Contentmarketing is meetbaar.

Je naamsbekendheid schiet omhoog, omdat je bijvoorbeeld 100.000 mensen per maand op LinkedIn bereikt. E-mail en social media zorgen ervoor dat er 45% meer maandelijkse bezoeken op je site zijn. Ga zo maar door!

Warme leads
Als je interessante informatie deelt, vindt je doelgroep het de moeite waard om met jou in contact te blijven. De aandacht is ongedwongen en dat is van waarde. Je effect is duurzaam in tegenstelling tot advertenties die hun effect verliezen als ze uitstaan. Daardoor zijn je leads warm en zal een prospect sneller converteren.

Een gevulde database
Data is goud waard. Contentmarketing zorgt voor het vullen van je database. Vraag bijvoorbeeld om gegevens. Hoe? Geef gratis een interessante download weg in ruil voor een naam en e-mailadres. Die data kan je weer gebruiken voor een salescampagne!

De addertjes onder het gras
Contentmarketing kost tijd. Dat lijkt een open deur, maar in praktijk blijkt dit vaak een probleem te zijn. Zorg voor ruimte in je agenda! Doordat je tijd investeert, boek je resultaat. En dat zien je collega’s ook.

Vervolgens zie je die collega’s denken: een extra kanaal voor salesboodschappen! Nee! Je schiet dan compleet je doel voorbij. Houd je aan je contentstrategie en kom met een plan B voor de salescampagnes van je collega’s.

Heb jij nog andere tips? Laat het weten in de reacties.