Meet Femke: fanatiek sporter én bourgondiër.

28 februari 2022
Crowdmedia

Hoi! Ik ben Femke! Geboren en getogen (we gooien er direct maar een cliché in) in Nijverdal, een dorpje tussen Zwolle en Enschede. Jarenlang heb ik geroepen dat ik echt niet in Nijverdal wilde wonen en naar de grote stad zou gaan. Voor mijn afstudeerstage ging ik dan ook in Amsterdam wonen. Na een halfjaar had ik het eigenlijk wel gezien en ben ik toch gaan settelen in Nijverdal. En nu zie ik mezelf daar niet meer weggaan (#burgerlijk). Ik kom dan ook elke dag in m’n gele Twingo, waarvan ik op de basisschool al zei dat ik die later wilde, naar ons kantoor gereden

Lijstjes, lijstjes, lijstjes.
Die afstudeerstage was trouwens bij de Amsterdam Fashionweek. Ik heb namelijk een heel andere opleiding gedaan: technische commerciële textielkunde. Door verschillende stages kwam ik in aanraking met marketing, communicatie en het organiseren van evenementen. Hier kwam ik erachter dat dat is wat ik graag doe: organiseren, plannen en regelen. Orde en overzicht brengen in de chaos en zorgen dat alles op rolletjes loopt, vooral door veel lijstjes te maken (van alles wat je kunt bedenken, echt alles). Bij Brand Builders kreeg ik de kans dit als projectmanager in de praktijk toe te passen.

Sporten en eten.
De modewereld heb ik gedag gezegd, maar mode en kleding blijf ik leuk vinden. Mijn portemonnee vindt het iets minder leuk. De postbode komt dan ook regelmatig langs met pakketjes met kleding. Naast online shoppen besteed ik veel van mijn vrije tijd aan sporten. Zo dans ik al bijna m’n hele leven (zowel als training als op de dansvloer), geef ik les op de sportschool, doe ik aan boksen en HIIT en ga ik regelmatig mountainbiken.

In het weekend ga ik graag met familie of vrienden/vriendinnen uit eten (ik ben gek op toetjes) of borrelen op het terras. Kortom: eten, drinken en gezelligheid. Een echte bourgondiër. Of het nou in een restaurant is of bij een feestje, we zijn vaak degenen die als laatste weggaan en het licht uitdoen. Je kunt dus gerust zeggen dat ik aardig actief ben. Maar een avondje of zondagmiddag op de bank hangen en Netflixen vind ik ook heerlijk, hoor.

Part of the Crowd.
De gesprekken waren als geen enkel ander sollicitatiegesprek; van gênante blunders tot partycrashen bij bruiloften, allesbehalve werk werd besproken. Oké, niet helemaal waar, natuurlijk. Maar de gesprekken gaven wel een duidelijk beeld van de sfeer en het bedrijf: gezellig en informeel. Een sfeer en bedrijf waar ik me thuis voel.