Meet jouw activiteit op LinkedIn.

23 maart 2018
Contentmarketing

Ben jij druk bezig met het binden van nieuwe klanten op LinkedIn? Dan wil je vast weten wat het effect is van jouw activiteiten op het platform. LinkedIn ontwikkelde daarom een meetinstrument: de Social Selling Index. Afgekort noemen we het SSI. Ben je benieuwd wat je hiermee kunt? Lees dan snel verder.

Van 0 tot 100
Hoe goed laat jij LinkedIn voor jouw werken als het aankomt op het binden van nieuwe klanten? LinkedIn beantwoord deze vraag graag voor je. De Social Selling Index geeft aan hoe jij presteert ten opzichte van mensen in jouw netwerk en vakgebied. Aan de hand van 4 elementen worden 100 punten verdeeld. De uitkomst geeft jouw inzicht in het effect van jouw activiteiten op LinkedIn. Het laat je tevens zien waar jouw kansen liggen.

4 elementen
Nu ben je vast nieuwsgierig naar waar deze score op is gebaseerd. Snap ik. Daarom lees je hieronder de 4 elementen die centraal staan bij de Social Selling Index.

Jouw profiel // Allereerst wordt er gekeken naar jouw persoonlijke profiel. Is hij volledig en actueel? LinkedIn bekijkt bij dit element wat je in jouw profiel deelt en of je van alle mogelijkheden gebruik maakt. Dus, ook recommendations en endorsements tellen hierin mee.

Jouw zoekgedrag // Ben jij een uitgebreide zoeker en weet je precies de juiste mensen te vinden? Chapeau, dan krijg je daar zeker extra punten voor. Verder is het natuurlijk net zo belangrijk dat mensen jou goed weten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers van jouw profiel.

Jouw gebruik // Plaats je regelmatig posts en ga je graag de interactie aan op die van anderen? Dan ben je goed bezig. Bij dit element wordt namelijk gemeten of je veel bedrijven en groepen volgt. Daarnaast tellen de frequentie waarop je deelt en hoeveel likes, comments en shares dat oplevert ook zeker mee.

Jouw netwerk // Welke connecties heb je en op welk niveau? Aan de hand daarvan wordt de kracht van jouw netwerk gemeten. Zorg dus dat je een gemêleerde groep connecties verzamelt.

Ben je al nieuwsgierig naar jouw eigen SSI? Kijk dan snel op: https://www.linkedin.com/sales/ssi. En vergeet vooral niet je SSI hieronder te vermelden. Vinden we leuk.