Meet Rebecca: afstudeerparel en contentcreator! ✨

18 november 2020
Crowdmedia

Afstuderen tijdens een pandemie? Die zag ik effe niet aankomen… En die vijf maanden vertraging als gevolg al zéker niet. Maar laat dat de pret niet drukken! Pak die confettikanonnen, want ik mag het Crowdteam versterken! 🎉 Na een moeizame zoektocht afgelopen zomer, stuitte ik op een vacature met als titel ‘Communicatieheld’. Dít klinkt interessant, dacht ik. En voor een communicatiestudent – yup, that’s me – was het ook zeker interessant! Na een grondige check van de Crowdwebsite, gooide ik mijn cv die kant op; fingers crossed! Bingo! Een dag later werd ik door Yasser gebeld, of ik langs wilde komen in Zwolle. Lang verhaal kort: het was een megaleuk gesprek, met koffie en roze koeken. Vervolgens moest ik een proefblog schrijven en kort daarna kreeg ik het goede nieuws: “You’re hired!” 

MAND!
Kort en bondig is dus zeg maar niet mijn ding. MAND! Let’s try that again. Hi! Mijn naam is Rebecca, zevenentwintig lentes jong en ik woon in het schitterende dorpje Wierden. Dat ligt ergens in het oosten van het land. Door de combinatie van mijn Twentse en Molukse roots, word ik ook wel is ‘Motukker’ genoemd. Hoe je dat voor je moet zien? Je kan mij vinden op R&B-feestjes, maar ik drink ook maar wát graag de hele avond biertjes bij een lokaal tentfeest. De lyrics: “Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist.”, zing ik dan ook uitbundig mee. Net zoals de lyrics van Tupac – Changes. Dus ja, Motukker? I guess people are right. 

Flaneren.
Ik studeer Communicatie aan Hogeschool Windesheim en ik zit in de laatste fase van de opleiding: afstuderen. Inmiddels loop ik al bijna drie maanden te flaneren bij Crowdmedia, met veel pret en plezier. Wat ik hier doe? Naast het bouwen van tosti’s tijdens de lunch, verricht ik ook onderzoek naar influencerstrategieën. Welke soorten zijn er, wat is het verschil, wat zijn de effecten en hoe implementeer je zo’n strategie? Dát ga ik tot de bodem uitzoeken! Het resultaat? To be continued…

Tikken.
Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het bedenken, schrijven en opbouwen van eigen content van Crowdmedia. Ik vind dit heel tof om te doen! Vooral omdat ik zoveel vrijheid krijg bij het bedenken en schrijven van content. Ik heb feeling met social media én ik vind het leuk om teksten te tikken. Voor mij is dit dé perfecte afstudeerstage om zo mijn studie af te kunnen ronden!

Karate Kid.
Wanneer ik niet aan het onderzoeken of tikken ben? Dan kan je mij vinden op het voetbalveld bij SVZW. Sprintjes trekken in de spits, of ik hou de bal uit de goal als the Karate Kid. Ik ben van alle markten thuis en overal inzetbaar, vooral tijdens de derde helft! Ik vind het ook heerlijk om met mijn doggo te wandelen, achter mijn keyboard te pingelen of FIFA en CoD op de Playstation te spelen. En uiteraard – dit mag écht niet ontbreken – een goede film of serie op Netflix kijken. Onder een dekentje. Met koffie, veel koffie. Tot slot kon je mij ook regelmatig op de dansvloer in de club of in de kroeg vinden. Biertje hier, wijntje daar, mixjes en shotjes, héél veel shotjes. Maar mijn favoriete drankje? Captain Morgan cola, no doubt. Hopelijk kan dit volgend jaar allemaal weer. #fingerscrossed  🤞🏼

Oké, genoeg chit-chat. Dat kort en bondig tikken, is dus niet echt gelukt. MAND! 😉