8 maart

Nieuwe superhelden zijn anders

Echt waar. Weet je al waar ik het over heb? Ik ben Sven Leinenga, nu 20 jaar en ben bijna klaar met mijn studie Commerciële Economie op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na drieënhalf jaar is het moment van afstuderen daar! Ik zie ernaar uit: voor vijf maanden ben ik betrokken bij Crowdmedia.

Naast mijn opleiding heb ik op een aantal plaatsen in Amsterdam vooraan in de wereld van online influencers en YouTube betrokken mogen zijn. Een wereld die voor veel bedrijven en mensen met een stropdas nieuw en vaak onbekend is. Daarvan werd ik ontzettend enthousiast en ik heb er veel geleerd. En nog belangrijker; ik blijk het ongeveer de tofste kant van het marketingvakgebied te vinden. #wewantmore

Wie was jouw superheld vroeger? Wat wilde jij later worden? Spiderman? Minister-president? Of bankdirecteur? Kids van nu kijken daar wat anders tegenaan. Je hoeft geen pak meer aan te hebben en op een gigantisch kantoor te werken, of tegen muren op te kunnen klimmen om interessant te zijn voor jongeren. Check maar wie er anno 2018 razend populair zijn met honderdduizenden of soms meer dan een miljoen volgers. Yess, ik doel op YouTubers en Instagrammers.

Bij Crowdmedia ga ik afstuderen op Influencer Marketing via YouTube. Maar dan wel op de betere Influencer Marketing, geen koude product placements maar de campagnes met een goed verhaal, en toegevoegde waarde voor de kijker en de creator. Wel zo cool. Let’s go!

Terug