Nooit meer vergeten: alle videoformaten voor online content op een rij!

16 augustus 2020
Contentmarketing

Video is een populaire en nog steeds opkomende vorm van content op social media. Je maakt toffe content voor socials in de vorm van bijvoorbeeld een campagne of een nieuw product! Maar al die verschillende formaten die je per kanaal nodig hebt kunnen nog wel eens roet in het eten gooien…

Je hebt een perfecte video gemaakt om te communiceren naar de doelgroep. Je wilt je video inplannen op alle mogelijk inzetbare kanalen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hij moet op je Facebookpagina en op je Instagram-feed. Oh, en LinkedIn en YouTube zijn ook handig! En dan loop je hier weer tegen die muur aan… Want de definitieve video dien je op te slaan in duizend verschillende formaten om het passend te maken voor ieder platform. 

Het is handig om voorafgaand aan de ontwikkeling van je video alle formaten al op te schrijven en in je hoofd te houden. Welke formaten moet je uiteindelijk hebben klaarstaan? Zie hier: dé infographic met alle formaten voor de sociale kanalen! Hallelujah! Print ‘m uit, hang hem op en vergeet het nooit weer!

Alstjeblieft.  Maar echt.