Advertentie Facebookcampagne Burgernet
De gemeente Dronten heeft 40.684 inwoners en bestaat uit de plaatsen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant.

Campagne Burgernet

Burgernet is een landelijk samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie voor incidenten bij jou in de buurt. Deelnemers krijgen een sms- of spraakbericht bij een diefstal/inbraak, doorrijden na aanrijding, beroving of vermiste personen. Hoe meer deelnemers er mee doen, hoe groter de kans is dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

De gemeente Dronten had al een bovengemiddeld aantal deelnemers (11,6% van de inwoners) aan Burgernet, maar wilde via Facebook graag meer inwoners bereiken, informeren en de hoeveelheid aanmeldingen vergroten. Wij hebben hiervoor een Facebookcampagne opgezet en deze ingedeeld in twee fases.

Eerst informeerden we de inwoners van de gemeente over de werking en het belang van Burgernet met een content post op de tijdlijn en met advertenties. Doordat de campagne getimed was gedurende de zomervakantie, konden we goed inhaken op het belang van ‘een oogje in het zeil houden’. Dit was ook terug te zien in de resultaten, uit deze fase kwamen al vele aanmeldingen voort.

In de tweede fase gaven we de inwoners van de gemeente Dronten nog nét dat extra zetje door specifiekere advertenties en content aan hen te tonen. En zo de mensen te overtuigen en te stimuleren om zich aan te melden als deelnemer aan Burgernet.

En het is gelukt! In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn er 201 aanmeldingen geweest, dat is een conversiepercentage van 15%!

 

 

" Maak Burgernet bekender onder de inwoners van de gemeente Dronten en vergroot het aantal aanmeldingen. "

Resultaat

48.459

Mensen bereikt (niet uniek)

1.541

Aantal clicks vanuit advertenties en berichten

201

Aanmeldingen voor Burgernet

Meer weten over deze campagne?

Desiree kan je er alles over vertellen, desiree@crowdmedia.nl of 06 13 45 63 15.