HartslagNu
De gemeente Dronten heeft 40.485 inwoners en bestaat uit de plaatsen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant.

Campagne HartslagNu

HartslagNu is een burgerinitiatief met als doel vrijwilligers aan zich te binden voor burgerhulpverlening. Stel, jij hebt een EHBO-diploma. Dan kan jij je opgeven via HartslagNu. Als iemand in jouw buurt hulp nodig heeft, krijg jij een melding via je telefoon. De vrijwilliger die het eerste bij het slachtoffer is, verleent hulp totdat de ambulance er is.

HartslagNu is nodig, want elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. HartslagNu is een nationaal initiatief en wordt per gemeente verder uitgezet. De gemeente Dronten had hiervoor een informatieplicht en heeft haar inwoners geïnformeerd en gemotiveerd om deel te nemen aan HartslagNu.

Wij hebben voor de gemeente Dronten een Facebookcampagne opgezet, om HartslagNu onder de aandacht te brengen bij haar inwoners. Wij hebben de campagne ingedeeld in twee fases. Eerst brachten we inwoners op de hoogte van het initiatief, waarbij ze zich konden aanmelden voor een informatiemiddag. Daar kwamen bijna 40 geïnteresseerden op af, dat was héél uitzonderlijk voor de gemeente! In de tweede fase spoorden we mensen aan om zich aan te melden bij HartslagNu. En dat is gelukt, in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn er 100 aanmeldingen geweest!

''Zorg ervoor dat de inwoners van de gemeente geïnformeerd worden over HartslagNu en stuur daarbij op een aanmelding.''

Resultaat

+ 75.800

Online onder inwoners (niet uniek)

+ 2.500

Aantal clicks vanuit advertenties

100

Aanmeldingen voor HartslagNu

Meer weten over deze actie?

Willeke kan je er alles over vertellen, willeke@crowdmedia.nl of 06 2826 3709.