Spaarcampagne - Achmea Bank
Achmea Bank verstrekt hypotheken en spaarproducten aan particulieren in Nederland.

Spaarcampagne

We tuigden een campagne op rond ‘Hoge rente’, maar begonnen eerst met een analyse van middelen die in eerdere spaarcampagnes effectief waren gebleken. Zo konden we per middel voorspellen hoeveel budget er nodig was om de doelstelling te halen. Naast de lopende basistraffic (SEA, affiliates en rentestaatjes) zetten we onder andere low cpm bannering en rich media in om via branding extra instroom te realiseren.

De campagne werd continu gemonitord. Waar worden we vertoond? Hoe lang is een banner in beeld? Presteerde een positie minder dan verwacht, dan werd deze onderbroken. Zorgde een positie voor een geïnteresseerde bezoeker, dan wezen we een hogere bieding of vergoeding toe. We deden dit in nauwe samenwerking met de exploitanten en Centraal Beheer Achmea. Zo zien we het graag. Een goede campagne kun je alleen actief sturen als je goede informatie hebt en samenwerkt.

De campagne zorgde voor een enorme boost in het aantal websitebezoekers. Dit zorgde samen met de hoge rente die Centraal Beheer Achmea spaarders bood, voor een flinke toename in het aantal aangevraagde spaarrekeningen en instroom van spaargeld. Daarnaast hebben we nieuwe inzichten opgedaan omdat we het online verkeer gekoppeld hebben aan een panel, waardoor de bezoekers letterlijk een profiel kregen. Direct inzetbaar voor een volgende campagne.

De campagne was zo succesvol dat die een week eerder dan gepland werd beëindigd.

"Zorg voor tientallen miljoenen euro's aan spaargeld binnen 4 weken"

Resultaat

100miljoen

views

6

verschillende online middelen

3

weken nodig om target te behalen

Meer weten?

Yasser kan je er alles over vertellen, yasser@crowdmedia.nl of 06 4211 0518.