14 april

Scoren met video’s op Facebook

De ontwikkelingen op video gebied heb je vast wel meegekregen; Facebook concurreert hard mee, wat veel opties geeft. Leuk nieuws, maar even terug naar de basis: hoe kan je het beste een video op je Facebookaccount delen?

Een Facebookpost met een afbeelding of een video heeft een hoge impact en valt sneller op dan een post met alleen maar tekst. Via een Facebookbericht kan je een eigen video uploaden, zie onderstaand voorbeeld.

Video uploaden Fb

Video uploaden versus linkjes delen
Veel organisaties delen video’s vanaf YouTube. Als je de video wilt afspelen, moet je op de link klikken en ga je naar een ander platform. Dit is zonde omdat de CTR meestal lager is als mensen moeten doorklikken i.p.v. een video bekijken die automatisch afspeelt.

Je kan daarom het beste de video die je wilt delen van YouTube downloaden. YTD Video Downloader is een voorbeeld van een gratis download tool. Je kan de video eenvoudig downloaden en vervolgens uploaden op je Facebookpagina. Dit kost iets meer tijd, maar dit ziet er professioneler uit. Daarnaast zal je video meer bekeken worden waardoor je bereik stijgt! Het verschil is als volgt: 

Facebook - gedeeld via YouTube

De video is gedeeld via YouTube. 

Facebook- video uploaden

Deze video is op de eigen pagina geüpload en wordt automatisch afgespeeld. 

Thumbnail toevoegen
Voorheen kon je alleen stills bij een video toevoegen als je een advertentie aanmaakte. Bij een post koos Facebook zelf voor een still, tegenwoordig kan je zelf wel een still oftewel Thumbnail toevoegen. Het voordeel hiervan is dat je je eigen afbeelding als begin kan toevoegen. Op deze manier wek je sneller de interesse van je Facebookfans!

Als de video is geüpload, kan je de thumbnail instellen. Je krijgt onderstaande melding en kan vervolgens de thumbnail instellen via ‘edit video’.

 Schermafbeelding 2015-04-14 om 11.00.58

Nog meer voordelen!
Ok, we hebben al twee voordelen: hogere conversies en daardoor meer bereik én je eigen afbeelding als thumbnail toevoegen. Maar er is meer. Als je zelf een video toevoegt, kan je een persoonlijke Call to Action toevoegen. Bijvoorbeeld een conversie naar je website of het bekijken van meer video’s.

Call to action

Heb je hulp nodig bij het uploaden van je video’s? Wij helpen je graag op weg!

Willeke Stam
Gek op content met een voorliefde voor kattenfilmpjes.
Terug