Sla de juiste toon aan!

22 april 2018
Contentmarketing

Je bent volop aan het posten op Facebook, maar de interactie waar je naar zoekt blijft achter. Waar kan dit aan liggen? Het kan zijn dat je jouw doelgroep op de verkeerde manier aanspreekt. Want Facebook heeft zijn eigen taal. Gelukkig wél een taal die ook jij snel onder de knie kunt krijgen. Zit je er klaar voor? Een snelcursus facebooktaal!

Facebook is fun!
Het doel van Facebook is voornamelijk fun! Hier hoort een opgewekte en enthousiaste toon bij. Deel geen zware kost, maar leuke content. En deel dit op een manier die aanspreekt.

Een jong publiek
Oké, toegegeven: er zitten inderdaad steeds meer 65-plussers op Facebook. Toch zijn het de jongeren die de boventoon voeren. En zij worden graag aangesproken met ‘je’ en ‘jouw’. Onthoud dus deze belangrijke regel: spreek je doelgroep nooit aan met u. Zelfs niet als je target op 65-plussers. Het zijn de beste lezers op internet: zij zullen écht niet stoppen met lezen zodra ze het woordje ‘je’ zien staan.

Kijken naar je doelgroep
Heb je goed voor ogen wie jouw doelgroep is? Zijn het mannen, vrouwen, jong of oud? Wat zijn hun interesses, in welke sectoren zijn ze werkzaam? Door jouw doelgroep goed onder de loep te nemen, kun je achterhalen hoe je ze moet aanspreken en waar ze gevoelig voor zijn.

Een tikkeltje brutaal
We snappen dat de veilige weg lekker, eh, ‘veilig’ voelt. Maar hey, we leven in 2018! Een beetje brutaliteit en gedurfde teksten kunnen we anno 2018 echt wel aan. Bovendien helpt het je om op te vallen in de feed. Durf buiten de lijntjes te denken, durf anders te zijn. Oók in je tone of voice!

Spelfouten en smileys
Voel je vrij op Facebook, maar niet té vrij. Bewaak altijd de huisstijl van je merk. Spelfouten kunnen echt niet! Daarnaast is een overload aan smileys ook uit den boze. Het komt onprofessioneel en amateuristisch over en zal je doelgroep eerder wegjagen dan uitnodigen om te reageren of te liken.