Support small businesses… op Instagram!

08 juni 2020
Contentmarketing

Instagram is de laatste jaren druk bezig met het verbeteren en vernieuwen van haar platform. Zo zijn er al een aantal grote updates geweest van onder andere de lay-out, maar komen ze ook bijna maandelijks met nieuwe features om jouw ervaring op het platform nog beter te maken. De feature van deze maand: Support Small Business. 

It’s time to support each other.

Wat houdt de functie in?

De corona crisis heeft impact op iedereen en om elkaar te steunen roept de overheid op de lokale bedrijven te steunen. Hier haakt Instagram handig op in door de introductie van een nieuwe feature: Support Small Business. 

Maar hoe gebruik je deze feature? Instagram heeft het geïntroduceerd als een sticker voor Instagram stories. Dit houdt dus in dat bij het maken van elke story de sticker in het beeld kan worden geplaatst. Daarmee is het voor iedereen die de story ziet zichtbaar. In de sticker kan iedereen zijn of haar favoriete lokale bedrijf taggen, waarna een kleine preview van de content op de pagina van het lokale bedrijf zal verschijnen. Daarnaast worden al deze stories verzameld in een gedeelde Instagram story. Zo krijgt ieder persoon een story te zien met lokale bedrijven die worden gepromoot door mensen die zij volgen. En dat maakt deze feature zo uniek. Iedereen krijgt namelijk een andere story met andere lokale bedrijven, gebaseerd op de personen die je volgt. Op deze manier hoopt Instagram de juiste doelgroep te targeten, zonder specifieke targeting in te stellen. 

Wat is het doel van de feature?

De Support Small Business sticker, zoals Instagram deze noemt, zal ervoor zorgen dat lokale bedrijven nieuwe klanten kunnen bereiken, en net zo belangrijk, in contact blijven met hun huidige klanten. Bedrijven kunnen namelijk, nadat ze zijn benoemd in een sticker, deze sticker delen op hun eigen pagina en een bericht sturen naar de persoon die het bedrijf heeft getagt. 

Een ander doel van de feature is het helpen van lokale bedrijven onderling. Zij kunnen namelijk zelf ook gebruik maken van de sticker. Op deze manier kunnen zij elkaar steunen door elkaar een shoutout te geven. Een bedrijf met een groter bereik kan zo een kleiner bedrijf helpen. 

Instagram hoopt op deze manier lokale bedrijven te helpen. In deze moeilijke tijd, hebben met name de lokale en kleinere bedrijven het zwaar… Dus doe mee en deel jouw favoriete lokale bedrijf in je story!