De TikTok-virals van dit moment.

09 november 2020
Contentmarketing

Yes! It’s time to go viral! Deze keer zetten we TikTok-virals centraal. Waarschijnlijk heb je al eens van dit kanaal gehoord, maar wat gebeurt daar nou eigenlijk? Hoe groot is het kanaal, en heeft het kanaal inderdaad een grote impact? Tijd om de virals van afgelopen maand te bespreken. 

The King and Queen of TikTok.
Om te beginnen kijken we naar de grootste TikTokkers van dit moment, want hier gaat het om serieuze aantallen. Als eerste de nummer drie van de wereld; Zach King. Deze YouTuber en ex-Viner is al lange tijd actief op verschillende socialmediakanalen en niet zonder succes. Al jaren behoort hij tot de top van Amerikaanse YouTubers en hij heeft daar bijna negen miljoen abonnees. Maar met TikTok doet hij daar nog een schepje bovenop. Door zijn ludieke sketches, bizarre edits en gekke challenges staat de teller op ruim 52 miljoen volgers. Daarmee is hij de grootste mannelijke TikTokker ter wereld.

Op een tweede plek vinden we de net twintigjarige Addison Rae. Het is nog maar vijftien maanden geleden dat Addison besloot haar eerste TikTok-video te uploaden en dat werd, mede door haar eerdere danscarrière, al snel een succes. Ze heeft op dit moment al bijna 68 miljoen volgers. Met name haar dansvideo’s zorgen voor dit enorme succes. 

Dan nu… de nummer één! Ook wel ‘The Queen of TikTok’ genoemd. Charli D’Amelio laat met bijna honderd miljoen (!) volgers de andere TikTokkers ver achter zich. Net als Addison heeft ze een achtergrond in dansen en begon ze vorig jaar met het plaatsen van TikTok-video’s. Al snel groeide haar aantal volgers, vooral door haar dansvideo’s en samenwerkingen met andere bekende TikTokkers. En het lijkt erop dat ze voorlopig nog niet van haar troon gestoten zal worden.

Maar hoe komt het nou dat deze mensen viral gaan? Wat zorgt ervoor dat hun content zo goed wordt bekeken? Het antwoord is simpel: meedoen aan trends. Dit kunnen dansjes, liedjes of bijvoorbeeld sketches zijn. We zullen hieronder een aantal virals van de afgelopen maand uitleggen.  

Hét TikTok-dansje van oktober: Fishing Pole Reel It In.
Het woord ‘dansen’ is al een paar keer voorbijgekomen en dat is niet zonder reden. Zoals je misschien wel weet, staat TikTok naast comedyvideo’s en zangvideo’s vooral bekend om de vele dansjes. Vaak zijn ze simpel, kort en voor bijna iedereen makkelijk na te doen. Afgelopen maand was het dansje op het SoundCloudnummer ‘Fishing Pole Reel It In’ ontzettend populair. Het succes kwam mede doordat veel bekende TikTokkers zoals Charli en Addison meededen met deze trend. Nu kunnen we natuurlijk een hele beschrijving geven van dit dansje, maar een tutorial is toch meer op z’n plaats. Succes!

Check ‘m hier!

Opnieuw in de hitlijsten door TikTok: ‘Dreams’ van Fleetwood Mac.
Bij een leuk dansje hoort natuurlijk ook een goed nummer. Het afgelopen jaar hebben we verschillende nummers zien stijgen in de hitlijsten en nieuwe artiesten, zoals Doja Cat en Megan Thee Stallion, hebben ineens de wereld aan hun voeten liggen. Maar niet alleen nieuwe nummers doen het goed. Fleetwood Mac komt namelijk na 43 jaar met hun nummer ‘Dreams’ opnieuw de Amerikaanse hitlijsten binnen. En dan kan natuurlijk Mick Fleetwood (oprichter en drummer van de band) niet achterblijven. Hij speelt slim in op de viral en maakt een video op z’n eigen nummer: 

Inspelen op de feestdagen: It’s spooky season.
Tijd voor het laatste onderwerp voordat jij weer helemaal up-to-date bent. Afgelopen maand was het namelijk een bijzondere maand, met name voor Amerikanen. Halloween stond voor de deur! En dat vroeg natuurlijk om de gekste looks, griezeligste sketches en nog veel meer creatieve uitspattingen. Oordeel zelf, wij hebben er in ieder geval enorm van genoten:

Zo, je bent weer helemaal op de hoogte van de laatste TikTok-virals. Nu is het aan jou om viral te gaan. Dit doe je dus door mee te doen met verschillende trends. Of misschien heb je zelf een geniaal idee voor een viral-video en word jij de nieuwe Zack King. Doe vooral inspiratie op, pak je telefoon en LET’S GO VIRAL!

Wil je nou niks missen van het laatste TikTok-nieuws? Houd dan vooral onze blogpagina in de gaten, want we zijn snel weer terug met een nieuwe update! En volg ons vooral ook even op TikTok via @crowdmedia (content incoming…).