Top drie: favoriete kerstcommercials van 2020. πŸŽ…πŸΌ

24 december 2020
Contentmarketing

Ontroerend, zoetsappig en vooral herkenbaar, dat waren de kerstcommercials van dit jaar. Maar wat was nou onze favoriete kerstcommercial van dit jaar?! Eerlijk is eerlijk, wij vonden ze stuk voor stuk parels. Maar bij een aantal braken onze hartjes net even wat harder en pinkten wij net dat extra traantje weg. Wij delen onze drie favoriete kerstcommercials van 2020! Pak je vast een doos met tissues?

#3: Frummel de gelukskat.
Het jaar 2020 zat vol met tegenslagen en ongeluk. En daar was β€˜ie ineens, de kleine zwarte kitten β€˜Frummel’. Zwarte katten staan erom bekend dat ze ongeluk brengen, maar Frummel niet, hoor. Dit katje brengt namelijk geluk! Als Frummel miauwt, brengt hij zijn baasje geluk. En wat vinden wij hier nou zo mooi en ontroerend aan? Zijn baasje gebruikt het geluk niet voor zichzelf. Nee, hij geeft het geluk door aan anderen; de ultieme kerstgedachte. De commercial is ook gebruikt om dierenasiels en asielkatjes in de spotlight te zetten en daarom behoort deze kerstcommercial zeker weten binnen onze top drie. 

#2: Coca-Cola: give something only you can give.
Natuurlijk mag de kerstcommercial van Coca-Cola niet ontbreken in ons lijstje. Al tientallen jaren kunnen we genieten van de vaak ontroerende commercials. Dit jaar was het anders – nog steeds ontroerend, hoor – maar nu ook met spanning, tegenslagen en tranen (uiteraard). In de commercial gaat een vader op avontuur om een brief van zijn dochter bij de Kerstman af te leveren. Hiervoor reist hij de hele wereld over. Hij vaart, zwemt, klimt, roeit en lift door prachtige landschappen om zijn doel te bereiken. De beelden en de muziek zorgen ervoor dat je vol spanning blijft kijken. Dat kan ook haast niet anders, want de regisseur van Star Wars heeft de commercial gemaakt. De kerstboodschap van dit jaar is: β€˜Give something only you can give.’ En wat wilde het dochtertje dit jaar? Dat haar vader op tijd thuis zou zijn voor kerst. En ja hoor, de Coca-Cola-vrachtwagen, met de Kerstman achter het stuur, brengt hem op tijd thuis voor een ontroerende hereniging met zijn dochter.


#1: DocMorris Weihnachtsfilm.
Dit is voor ons de absolute winnaar, want wij hielden het echt niet meer droog bij deze kerstcommercial. DocMorris veroverde hiermee in één klap onze harten. De reclamespot is gemaakt door het Duitse bureau Jong von Matt en hij speelt heel mooi in op de huidige periode, die voor veel mensen in het teken staat van eenzaamheid. De opa om wie het spotje draait, is door corona geΓ―soleerd geraakt. Hij zet alles op alles om een wel heel bijzonder doel te behalen. Hij traint dag in dag uit, met ups en downs, maar houdt stug vol. Zo is hij op kerstavond uiteindelijk sterk genoeg om zijn kleindochter op te tillen, zodat zij de piek op de kerstboom kan zetten. #pakteentissue