Trek de aandacht met video!

26 april 2018
Contentmarketing

Raak jij ook altijd afgeleid door bewegend beeld? Dan ben je niet de enige. Geen wonder dus dat video’s een prominente rol hebben in het algoritme van Facebook. Video’s zijn booming. Maar hoe zet je ze op de juiste manier in? Wij helpen je op weg.

Meer engagement door video
Omdat er met video meer zintuigen geprikkeld worden, zorgen ze voor meer aandacht. Daarnaast is Facebook enorm fan van bewegend beeld: zij trekken deze ook voor op reguliere posts. Dus ben jij een fanatiek Facebookgebruiker? Dan ontkom je niet aan het inzetten van video’s!

Trek de aandacht!
Zorg dat de video’s die je op Facebook plaatst niet te lang zijn. Een korte teaser van maximaal 2 minuten is voldoende om de aandacht te trekken. Houd hierbij rekening met de eerste 3 seconden, deze moeten interessant genoeg zijn om verder te kijken. De video kan doorgelinkt worden naar de website waar de hele video te bekijken is. Zo zorg je voor meer traffic én dat je opvalt op de tijdlijn. 2 vliegen in 1 klap dus!

Gebruik ondertiteling
De meeste Facebookgebruikers kijken via hun telefoon. Het geluid staat hierbij niet altijd aan. Zorg er daarom voor dat de video interessant genoeg is zonder geluid. Zijn er mensen aan het woord? Gebruik dan ondertiteling en quotes.

Upload de video direct op Facebook
Het plaatsen van een YouTube-link is op Facebook niet handig. Door je video direct te laden speelt deze gelijk af op de tijdlijn van de doelgroep. Plaats je toch een YouTube-link? Dan zorgt Facebook voor minder bereik. Niet doen dus.

Gebruik de juiste formaten
Het standaard videoformaat voor Facebook is 1200×675 pixels. Maar nog beter is het om vierkante video’s in te zetten, deze zorgen namelijk voor meer bereik.