16 november

Van filmpjes maken naar content creëren

Daar zijn we dan. Eerste week, eerste stap, we gaan op avontuur. Op weg naar afstuderen, want dat kom ik hier doen. Communicatie is een toffe opleiding, maar na vier jaar ben je er wel klaar mee. Letterlijk dan. Aan mij de taak om een nieuw content concept te bedenken om Crowdmedia op de kaart te zetten. Een mooie klus. Spannend ook, maar ik heb er zin in.

Eerst maar even voorstellen. Mijn naam is Dennis Broekhof, ik ben 24 jaar en ik kom uit het Gelderse Twello. Prachtig dorp, maar er valt niks te beleven. Misschien is dit ook de reden dat ik in 2008 begon met filmpjes maken op YouTube. Dat deed ik samen met m’n vrienden en nu doe ik dat eigenlijk nog steeds. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en mogen we het als werk beschouwen. Filmpjes maken noemen we nu content creëren, en YouTube is ‘big business’ geworden. We betalen opeens belasting en houden ons bezig met dingen als het algoritme. Werken voor de views, want ze komen zeker niet vanzelf. YouTube is een ingewikkelde en genadeloze wereld, maar ik zou het voor geen goud willen missen.

Voor de rest ben ik een vrij sociaal, prettig gestoord persoon. Ik doe net alsof ik volwassen ben en hou stug vol dat ik weet wat ik doe met m’n leven. Naast video heb ik ook een passie voor muziek. Ik speel een beetje piano, maar hou vooral van luisteren. Van keiharde metal tot gevoelige ballads. M’n favoriete band is Breaking Benjamin en ik heb een zwak voor 80’s retro wave synthesizer. Ik heb echt een hekel aan Muziekfeest op het Plein, maar helaas wordt dit nog steeds geaccepteerd in onze maatschappij.

We dwalen af. Oh ja, afstuderen. We gaan kijken of alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan nog een beetje is blijven hangen. Of dat er te veel hersencellen gestorven zijn na afloop van de colleges. Eerlijk gezegd denk ik dat het wel goed gaat komen. Ik vind het vakgebied onwijs tof en volgens mij is iedereen bij Crowdmedia het daarmee eens. Een goede match denk ik, dus ik swipe alvast naar rechts!

Willeke Stam
Gek op content met een voorliefde voor kattenfilmpjes.
Terug