Waarom Influencermarketing werkt.

01 april 2020
Contentmarketing

Het wordt soms goed bekritiseerd, dat Influencermarketing-gebeuren. Toch schijnt het voor veel bedrijven (en influencers) te werken en gaan we er ook in 2020 genoeg van zien. Wat maakt het dan dat deze vorm van marketing werkt?

Vrijwillige engagement

Een Instagram-account volg je, omdat je leuk vindt wat diegene maakt aan content, wat diegene draagt of misschien wat diegene zegt. Het volgen van zo’n account is vanuit jou geheel vrijwillig. Influencers nemen een rol in van voorbeeld of idool. Alle volgers beslissen zelf of ze iemand gaan volgen, dus er is geen sprake van enige dwang of spam. Dit zorgt daarom voor een hoog engagement tussen influencer en de achterban! 

Juiste content

Heel slim ingezet dus, die gesponsorde content, want alles wat deze influencer post wordt al op een positieve manier bekeken door het volk. Hierdoor lijkt het dus ook alsof er geen advertenties of reclame op je beeldscherm voorbijkomt, maar gewoon iemand die je volgt en tof vindt. Die maakt en plaatst content en dat vind jij geweldig. Daarbij komt ook nog eens dat deze influencer wéét hoe hij of zij alle volgers kan aanspreken en wat alle fans willen zien. Oftewel gesponsorde, uiterst doordachte, volledig op de doelgroep afgestemde content! 

Gratis’ feedback

Leuk voor die influencers dus. Content maken en nog geld verdienen ook. Maar voor bedrijven kan influencer marketing ook een schot in de roos zijn. Door het account en alle interactie en likes van de volgers van een influencer onder de loep te nemen, komt een bedrijf eigenlijk aan gratis feedback. Een megagrote database met allerlei resultaten. Het aantal likes dat een post oplevert, oftewel bereik. Het aantal kliks op bijvoorbeeld een Swipe Up in een Story. Alle reacties onder een post op de feed, hoe wordt jouw product beoordeeld? Volgers reageren vaak op een eerlijke en pure manier. En wellicht het aantal daadwerkelijke conversies die een post op Instagram heeft opgeleverd. Al deze informatie en data is van waarde voor bedrijven, want hier kunnen ze mee verder. 

Al met al alleen maar voordelen, zou je denken. Uiteraard zitten er ook nadelen aan en dat lees je de volgende keer 😉