In zes stappen naar een LinkedIn-advertentie.

20 maart 2018
Contentmarketing

Je ziet ze vast regelmatig voorbijkomen: advertenties op LinkedIn. Het is een goed middel om binnen het zakelijke platform jouw doelgroep te benaderen. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Je leest het in dit blog.

Soorten advertenties
Adverteren op LinkedIn biedt goede mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken op het netwerkplatform. Er zijn verschillende soorten advertentiemogelijkheden. We zetten ze voor je op een rij:

Sponsored Content // Post jij regelmatig berichten op jouw bedrijfspagina? Dan kan het zijn dat je daarmee ook eens andere mensen wilt bereiken dan jouw volgers. Kies dan voor sponsored content. Je kunt hiermee een geselecteerde doelgroep benaderen met jouw posts.

Text ads // Dit zijn de reguliere advertenties van LinkedIn. Je kunt hiermee een website of een Company Page onder de aandacht brengen van een door jouw geselecteerde doelgroep. Doorgaans is dit de goedkoopste manier van adverteren op LinkedIn.

Heb jij jouw keuze gemaakt? Mooi, dan gaan we nu kijken naar hoe je zo’n advertentie klaarzet. Zet je schrap, er zijn zes stappen!

Stap 1 // LinkedIn Campaing Manager
Heb je nog geen advertentie-account? Maak er dan snel en gemakkelijk één aan. Ga naar de campaign manager en klik rechtsboven op ‘Add account’. Je krijgt een pop-up te zien. Vul hier de naam of URL van de Company of Showcase page in. Geef je account een naam en selecteer de munteenheid. Zo, stap 1 is gedaan.

Stap 2 // Voeg je gegevens toe
Nu je het account hebt aangemaakt is het tijd om je gegevens toe te voegen. Klik op het tandwieltje naast je accountnaam en voeg creditcardgegevens toe, manage teamleden of stel het advertentieaccount in als startpagina.

Stap 3 // Selecteer een advertentievorm
Tijd om aan de slag te gaan. Klik rechtsboven op ‘Create ad’. Je komt in een scherm waar je kunt kiezen uit de drie eerder benoemde advertentiesoorten. We lopen in deze blog door het opzetten van gesponsorde content. De stappen zijn voor elke ad praktisch hetzelfde. Oke, daar gaan we.

Kies sponsored content, selecteer een taal en voer een campagnenaam in. Let op! LinkedIn filtert campagnes op naam en niet op datum. Een goede structuur in je campagnenamen is dus handig. Denk aan een nummering op basis van jaar en maand.

Stap 4 // Maak een keuze
Alweer kiezen? Jazeker. Je hebt twee opties: sponsoren van bestaande content of het sponsoren van niet-gepubliceerde content. Bij de eerste selecteer je een eerder geplaatste post. De tweede optie biedt de mogelijkheid om een post te promoten die niet op de tijdlijn van je bedrijfspagina te zien is. Stappen doorlopen? Klik dan op ‘Sponsor selected’.

Stap 5 // Jouw doelgroep
Tijd om je doelgroep te selecteren. Je kunt selecteren op basis van niveau, opleiding, branche, titel en nog veel meer. De keuze is reuze en aan jou de taak om de juiste doelgroep samen te stellen. In de rechterkolom vind je de omvang van jouw doelgroep en het profiel van jouw selectie. Onderaan de pagina kun je jouw doelgroep opslaan, handig voor de volgende advertenties. En, blijf vooral testen met je doelgroep.

Stap 6 // Geef een budget mee
Dan komen we aan bij de laatste stap: het budget. Het is sterk afhankelijk van je doel, maar houdt er rekening mee dat de hoogte van je CPC en CPM afhankelijk is van de doelgroep. Wil je CEO’s bereiken? Dan betaal je meer dan wanneer je bijvoorbeeld trainees wilt bereiken. Vergeet ook vooral niet om op ‘Show more’ te drukken. Hier vul je namelijk de einddatum of het totale budget van jouw campagne in. Klik op ‘Next’ en activeer jouw campagne.

Zo, jouw campagne staat klaar. Het is nu wachten op goedkeuring van LinkedIn. Dit kan maximaal 24 uur duren. Heb jij nog tips voor adverteren op LinkedIn? Deel ze met ons! En wil jij weten hoe je jouw succes kan meten? Dit lees je in ons volgende blog.