Zo maak je jouw YouTubevideo een succes.

04 juli 2018
Contentmarketing

Je plaatst een video op YouTube, maar helaas hebben nog niet veel mensen het gezien. Dat is enorm balen, want je weet zeker dat het de moeite waard is om te kijken! Hoe jouw video op YouTube meer kans maakt op succes? Dat lees je in deze blog

Stop het in een hokje
Kijk je een video op YouTube? Dan krijg je na afloop automatisch een nieuwe te zien. YouTube toont hier gerelateerde video’s van allerlei kanalen, tenzij er vanuit een afspeellijst gekeken wordt. Dan speelt deze lijst automatisch af. Maak daarom afspeellijsten aan met soortgelijke video’s. Zie het als een kapstok voor je formats. Een mooi voorbeeld is het kanaal van Appie Today. Blij met Sjoerd, Buik Billen Bonus en Het is jouw BeurtBalkje. Ze hebben elk hun eigen afspeellijst. Makkelijker vindbaar voor de kijker en een grotere kans dat ze alle afleveringen bekijken.

Kort, maar krachtig
Zorg voor een duidelijke titel bij je video. YouTube is de op één na grootste zoekmachine dus de juiste zoekwoorden in de titel noemen is belangrijk. Noem je een video waarin je een ei probeert te koken, ‘Met de gebakken peren zitten.’ dan is de kans klein dat iemand je video vindt. In ieder geval niet de groep mensen die je wil bereiken. Wil je weten welke zoekwoorden relevant zijn? Gebruik dan deze onderzoekstool van Google. En, vergeet vooral niet om een passende thumbnail bij je video te plaatsen!

Taggen maar!
Dit keer bedoelen we geen mention om een persoon te taggen, maar het labelen van je YouTubevideo. Je kan tags toevoegen om de vindbaarheid van je video te vergroten. Tags zijn losse woorden, waarvan je er zo veel als je wil kan toevoegen. Zorg wel voor relevante woorden. Gebruik je veel loze tags? Dan averechts en zal YouTube je video juist slechter vindbaar maken. Een goede tip is om ook een eigen tag toe te voegen. Eentje die je bij al je video’s kan plaatsen, zoals je bedrijfsnaam. Waarom? Zo komen je eigen video’s bij gerelateerd te staan!

Meer views, meer vreugde
Prijs je video aan op je eigen website of op sociale media. Deze kanalen heb je zelf in beheer, waardoor je ze makkelijker kunt plaatsen. Wil je dat anderen je video’s ook kunnen delen? Zorg dan dat je toestemming verleent om je video te embedden. Hoe meer websites verwijzen naar je video, hoe meer views.

Zo zijn er dus allerlei manieren om je YouTubevideo tot een succes te maken, waarvan het optimaliseren met zoekmachinewoorden er een van is. Want, wist je dat YouTube steeds vaker als zoekmachine gebruikt wordt? Hoe dat werkt, lees je in deze blog.